Her kan du prøvekjøre bil – og overnatte i den

Citroën går nye veier med kul konseptbil.

Et eget, oppblåsbart telt er bare en av mange svært spesielle løsninger på Citroëns konseptbil Cactus M.
Et eget, oppblåsbart telt er bare en av mange svært spesielle løsninger på Citroëns konseptbil Cactus M.

Citroën var lenge kjent som en av de bilprodusentene som virkelig våget å tenke utenfor boksen, og gi oss bilmodeller som knapt noen andre hadde våget å sende ut på markedet. Med særegent design, spesielle løsninger – og sjel. 

De bilene har det blitt mye lenger mellom fra Citroën de siste årene. Men heldigvis glimter de fortsatt til, som på bilutstillingen i Frankfurt tidligere i høst.

Inspirert av beach buggy

Der viste de nemlig konseptbilen Cactus M. Den bygger på crossoveren Cactus, og er sterkt inspirert av beach buggyen Mehari som Citroën bygget fra 1968 til 1987. 

Vi snakker altså bil som virkelig skiller seg ut og som har veldig mange spesielle løsninger.

Blant dem er  "veltebøyle" bak som gir mulighet for å feste surfbrett, og små huller bak dørene, de er trappetrinn for de som skal hive seg inn i baksetet. 

Dette er sær luksus til under halv pris

Weekend for to

Innvendig er setene kledd i vannavstøtende stoff, slik at du kan spyle bilen ren for sand etter dagen på stranden. Gulvet er laget slik at vannet blir ledet bort og ned. Skulle det begynne å regne, legger man på taket for hånd, mens en kompressor bak blåser opp tre tuber som holder taket på plass.

Baksetet kan foldes ned til en seng og bilen har også et oppblåsbart telt, som lager soveplass.

Det vakte stor oppsikt i Frankfurt, og nå har Citroën tatt det hele videre ved å gjennomføre en konkurranse på nettet, der vinneren både får prøvekjøre og prøvesove i en Cactus M. Det er snakk om å vinne en weekend for to, i en Cactus M på stranden i Portugal!  

Visste du at denne bilen er laget i Portugal?

Kommer i produksjon?

Da snakker vi altså konseptbilen, bare det å la noen prøvekjøre (og sove) i en konseptbil er i seg selv svært uvanlig.

Citroën har ennå ikke bestemt seg for om Cactus M skal i produksjon. Men det at de gjennomfører et stunt som dette, er nok et tegn på at de har veldig lyst. 

Vi har testet: Denne bilen tør virkelig å skille seg ut

Buggy up! Dette blir morsom sommerbil