Her kan du få unik klassiker – hvis du tør...

Denne muligheten dukker neppe opp igjen på en stund...

Den ser nesten ut som en helt vanlig Alfa Romeo 156. Men det er det virkelig ikke. Her snakker vi en original GTA-modell, et ekte samlerobjekt. Faksimile: Finn.no
Den ser nesten ut som en helt vanlig Alfa Romeo 156. Men det er det virkelig ikke. Her snakker vi en original GTA-modell, et ekte samlerobjekt. Faksimile: Finn.no

Alfa Romeo. Navnet gir mange assosiasjoner. For noen er det ensbetydende med italiensk sportslighet, tøft design, lidenskap og heftige kjøreegenskaper.

Andre er enig i mye av dette, men rister likevel på hodet. De har hørt alle historiene om håpløs driftssikkerhet, rustproblemer og ledningsnett som minner mest om overkokt spagetti.

Men en ting svært mange bilentusiaster er enige om er at du i løpet av livet bør ha eid minst én Alfa Romeo. Så får du førstehånds erfaring med både opp- og nedturene – gledene og frustrasjonene – som følger dette merket.

Hvis du har lyst å få en Alfa på bil-CV-en din, kan dette være et ypperlig tidspunkt å gjøre det. For vi har funnet en godbit på bruktmarkedet.

Alfa Romeo som pendlerbil – fornuft eller galskap?

Får blodet til å bruse

Alfa Romeo 156 er en av de mest solgte modellene det italienske merket har på samvittigheten. Den gikk inn i klassen med blant annet BMW 3-serie, og skulle by på tøft design og gode kjøreegenskaper.

Det gjorde den også. Men kvaliteten var mildt sagt ikke mye å skryte av. Den var lenge med i diskusjonen om å bli kåret til bruktbilen fra helvete, for å si det sånn.

Plassen er også så som så, både på sedan og stasjonsvogn. Men glem alt dette. For her snakker vi om en 2003-modell GTA. GTA-betegnelsen betyr at dette er den mest sportslige varianten i utvalget, omtrent det som M-bilene er for BMW, AMG for Mercedes eller RS for Audi.

Og 156 GTA har en motor som kan få deg til å glemme alt mulig av problemer.

GTA-modellen har et stylingkit som gjør at den ser litt mer sportslig ut enn en vanlig 156. Frontspoiler, sideskjørt, bakfanger, lakkerte bremsecaliper og de spesielle felgene er noen av tegnene på at dette er en verstingmodell.
GTA-modellen har et stylingkit som gjør at den ser litt mer sportslig ut enn en vanlig 156. Frontspoiler, sideskjørt, bakfanger, lakkerte bremsecaliper og de spesielle felgene er noen av tegnene på at dette er en verstingmodell.

Lav pris

3,2-literen under panseret er ikke bare et vakkert skue, den er også en skikkelig godbit hva gjelder lyd og ytelser. Fire kamaksler, og 12 tennplugger bidrar til 250 hk / 300 Nm., og lydbildet kan ikke beskrives godt nok. Du må bare høre det!

0-100 km/t tar respektable 6,3 sekunder.

Bilen som ligger til salgs har kun rullet 148.000 kilometer, ifølge annonsen, og prisen er høyst overkommelige 159.000 kroner.

Her får du virkelig mye moro for pengene. Ja, helt til noe ryker, da. Men da må du jo bare fikse det...

– Ikke noen bruktbil fra helvete dette, nei

Forhjulene sliter

Da denne kom på markedet, var den en av verdens sterkeste biler med forhjulstrekk. Og det er ikke mangel på utfordring med å plante kreftene i bakken. Har du ikke koblet på antispinn-systemet, kan du spinne til krampa tar deg.

Kjøreegenskapene er derfor litt dårligere enn vi skulle ønske. Denne bilen hadde vært enda morsommere med bakhjulsdrift, for å si det sånn.

Men porsjonerer du ut kreftene forsiktig i svingene, og underlaget er fast og tørt, ja, så lover vi at du kommer til å glise. Og når strekka åpner seg, er det bare å la det stå til.

Klikk her for å se hele annonsen

Godt fulgt opp

Bilen er ifølge annonsen svært godt fulgt opp, og ble importert til Norge i 2006.

Den kommer nylig fra service, og det er byttet registerreim til riktig tidspunkt.

Av utstyr kan nevnes flotte sportsseter i skinn, xenonlys, multifunksjonratt, klimaanlegg, regnsensor og to sett alufelger.

Den har forøvrig selespeed-girkassen, som ved hjelp av elektronisk clutch sørger for at du kan gire bare ved hjelp av hendlene eller ved å vippe girspaken fram eller tilbake. Om du skal kjøre rolig, kan du sette den i City-mode, og da girer den som en vanlig automatgir.

Det er som sagt en skikkelig godbit, dette her. Men ta en grundig sjekk av bilen før du handler, og sjekk gjerne Brooms bruktiblguide på Alfa Romeo 156 her, også.

Lakkering: Her kan du spare tusenvis av kroner