Her har du den perfekte sommerferie-båten

Hva med en skøyte med syv soveplasser? Se de mest populære båt-annonsene akkurat nå.

Denne Mjosund skøyta fra 1974 fikk flest sidevisninger blant båtene på Finn.no i april måned. Foto: Privat / Finn.no
Denne Mjosund skøyta fra 1974 fikk flest sidevisninger blant båtene på Finn.no i april måned. Foto: Privat / Finn.no

Våren kom brått i år, og plutselig var vi midt i den travleste oppkjøringen til årets båtsesong. Svært mange er nå i innspurten med å pusse og gni på det som skal gi dem både dagers og ukers glede på vannet i sommer. De aller ivrigste har allerede kastet loss for årets jomfrutur.

Men noen er også strandsatt, med mer eller mindre realistiske drømmer om å komme seg på vannet i år.

De har nok klikket friskt på båtannonser den siste tiden, og mange er åpenbart kreative når det gjelder muligheter til å nyte båtlivets gleder. Det er nemlig gamle yrkesbåter som er tatt ut av næring som topper klikk-statistikken på Finn.no sine båtsider for april måned:

1. Mjosund-skøyte - 13.510 sidevisninger

Faksimile: Finn.no
Faksimile: Finn.no

Se annonsen her:

Mest interesse har det vært for denne gamle fiskeskøyta fra 1974, som de siste fem årene har fristet tilværelsen som fritidsbåt etter at den ble tatt ut av næring. En "nett" størrelse i kombinasjon med syv soveplasser har sikkert gjort sitt til å øke interessen, og flotte bilder fra en vakker sommerdag på fjorden har nok også fristet mange til å se nærmere på båten.

Lista over vedlikehold og nyttige faktaopplysninger er omfattende. Lista over utstyr er så lang at den rett og slett blir kjedelig, skriver selgeren i Svelvik, som dermed nøyer seg med å ta med det viktigste for en eventuell spekulant.

2. Norengen-skøyte - 13.268 sidevisninger

Faksimile: Finn.no
Faksimile: Finn.no

Se annonsen her:

Nysgjerrigheten har tydeligvis vært stor hos de som har klikket denne opp til en andreplass på april-statistikken. Ingen har nok ansett den oppgitte prisen på en jevn tusenlapp for å være reell, men tanken på utrolig "mye" båt for pengene, uansett hva sluttprisen måtte havne på, har nok fristet noen.

For tonnasjen er det ikke noe å si på. Her får man drøyt 200 tonn fordelt på 90 fot, og den gamle yrkesbåten fra 1967 har bokstavelig talt rom for mange kreative påfunn. Selgeren foreslår da også alt fra bolig- til lagerformål for den som måtte føle seg fristet.

Litt jobb må man dog påregne før de 480 dieselhestene er i arbeid igjen. Ikke desto mindre kan det være et godt kjøp for "den rette".

3. Offshore vaktbåt - 12.872 sidevisninger

Faksimile: Finn.no
Faksimile: Finn.no

Se annonsen her:

Tredjeplassen er heller ingen båt for hvermannsen. Den er enda større og har nok en adskillig mer seriøst ment prislapp på to millioner kroner, men så er den også fullt operativ som vaktbåt. Selger tilbyr også å ordne med hjelp for å skaffe en eventuell kjøper oppdrag - altså kan det være en total yrkeskarriere man får med på kjøpet.

At denne annonsen har oppnådd så stor trafikk viser at båtfolket er vidsynte når de vurderer mulighetene. Samtidig har nok også den knall røde og ganske staselige båten fungert godt som blikkfang. For vi tviler på at nesten 13.000 mennesker har hatt konkrete planer om å skaffe seg det mannskapet på fire som er minstekravet for å få operere båten i Nordsjøen og Østersjøen.

Del med Facebook-vennene dine!

4. Viksund-sjark - 12.642 sidevisninger

Faksimile: Finn.no
Faksimile: Finn.no

Se annonsen her:

Båten på fjerdeplass er ikke mindre sær. For selv om kreativiteten er stor, vil vi tro det skal noen kompromisser til før man klarer å nyttiggjøre seg en relativt spesialbygget farkost på 31 fors lengde med en fortid i Forsvaret.

Glassfiberskøyta har noen skader, men vedlikeholdet ellers bør ikke være noe stort problem sett i forhold til Forsvarets omhyggelige rutiner for slikt. Motoren er eksempelvis av nyere dato enn selve båten, som har vært med siden 1982, og med 2.800 driftstimer på motoren bør det være mye igjen å slite på.

Som vanlig foregår slike salg gjennom lukket budrunde, som når dette leses skal være avsluttet. Høystbydende over 325.000 kroner var prisforlangende. Hva den gikk for, og om det var en god pris eller ikke, kommer igjen helt an på kjøperens spesielle ønsker og behov.

5. Turbåt - 11.728 sidevisninger

Faksimile: Finn.no
Faksimile: Finn.no

Se annonsen her:

Femteplassen er igjen en mer klassisk utseende skøyte, med soveplass for seks personer i lugaren. I tillegg frister selgeren med "lasterom med potensiale" for den som er har ideer han eller hun verker etter å sette ut i livet.

Noe hendig må vedkommende uansett være, da båten trenger noe reparasjon av elektrisk anlegg. På den annen side loves skroget fra 1964 å være godt vedlikeholdt, dermed kan kjøperen kanskje kose seg med forberedelsene som må gjøres mens det skvalper rundt baugen, og ha en følelse av å "feriere" på vannet allerede fra første dag.

Denne båttypen begynner å bli sjelden, minner selger om, og håper med det å ha fått mange i tenkeboksen. Femteplassen på april-statistikken kan tyde på at det i det minste har lykkes, selv om båten i skrivende stund ikke ser ut til å være solgt.

Del med Facebook-vennene dine!

Les også: Hva med en båt med sportsbil på kjøpet?