Her gjemmer UP seg – bare timer før fartsgrensen blir satt opp

27 fikk bot, en mistet førerkortet. Nå raser bilistene

Natt til onsdag ble fartsgrensa på E6 satt opp til 110 kilometer i timen. UP feiret med å bøtlegge 27 og frata én lappen, timer før det skjedde. FOTO: Brede Høgseth Wardrum, rb.no/Amedia
Natt til onsdag ble fartsgrensa på E6 satt opp til 110 kilometer i timen. UP feiret med å bøtlegge 27 og frata én lappen, timer før det skjedde. FOTO: Brede Høgseth Wardrum, rb.no/Amedia

Bildene dokumenterer Utrykningspolitiets (UP) aksjon tirsdag.

På det ene bildet ser man blant annet hvordan en politimann utstyrt med laserfartsmåler gjemmer seg under et stort trafikkskilt.

Et annet bilde viser to av flere patruljebiler som er klare til å innhente råkjørerne, mens det tredje bildet viser en som ble stanset. Det skriver rb.no

Storfangst

Og det ble storfangst for UP da de bestemte seg for å avholde laserkontroll på E6 ved Mogreina tirsdag ettermiddag og kveld.

Til sammen 28 bilister havnet i garnet.

– Én av dem ble fratatt førerkortet. det var en 48-åring fra Eidsvoll som kjørte i 146 kilometer i timen i 100-sonen på stedet, sier operasjonsleder Petter Olausson i Romerike politidistrikt.

De andre slapp noe billigere unna.

– Det ble delt ut 27 forenklede forelegg, sier Olausson.

Skapte reaksjoner

At UP holder laserkontroll på E6 hører mildt sagt til sjeldenhetene.

Bedre ble det ikke at den ble avholdt bare timer før fartsgrensen på stedet skulle økes.

Som RB meldte tidligere tirsdag, justerte Statens vegvesen i løpet av natt til onsdag fartsgrensen fra 100 til 110 km/t på strekningen fra Grankrysset på Frogner i Sørum til Kolomoen i Hedmark.

Strekningen er på totalt 77 kilometer.

Uansett skapte UPs laserkontroll reaksjoner fra bilistene tirsdag.

– Jeg kan bekrefte at svært mange har ringt inn til oss i forbindelse med dette. Det er imidlertid ikke vi som står bak, men UP. Hvorfor, det må dere nesten spørre dem om, sier Olausson.

Flere bil og motorsaker fra rb.no finner du her: 

Les også: Fra i dag kan flere kjøre i 110 km/t