Her får du virkelig mye plass – til lavpris

Men stempelet som «gubbebil» ble den aldri kvitt.

FORNØYDE: Opel Vectra gir deg nå mye bil for pengene og eierne er jevnt over fornøyde med den. Dette er for øvrig den sportslige OPC-utgaven.
FORNØYDE: Opel Vectra gir deg nå mye bil for pengene og eierne er jevnt over fornøyde med den. Dette er for øvrig den sportslige OPC-utgaven.

Vectra var Opels viktigste familiebil i en periode på et par tiår. Den dukket opp i 1988 som arvtaker til Ascona, og ble produsert frem til 2008 da etterfølgeren, den langt mer moderne og attraktive Insignia ble lansert.

Vectra kom både som sedan, kombikupé og stasjonsvogn, og vant mest ros for den store innvendige plassen. Mange opplevde også bilen som økonomisk i drift, men stemplet som «gubbebil» ble den aldri helt kvitt.

Da bilen kom, var den størrelsesmessig på linje med modeller som VW Passat og Ford Mondeo.

Forsvinner fra Norge - etter bare tre år

OPC med 280 hk

Vectras siste generasjon kom i 2003, og var betydelig endret i forhold til de to første. Den største forskjellen var at den hadde vokst ut av det såkalte C-segmentet og inn i D. Utvendig var det likevel fortsatt en Vectra man så, men den hadde fått mange forbedringer og oppgraderinger teknisk.

Den siste større oppgraderingen kom med facelift i 2006, blant annet med en OPC-utgave med 280 hk. Samme året ble en egen OPC -stylingpakke tilgjengelig også for vanlige produksjonsmodeller.

Dette er markedets mest undervurderte bil

DIGERT: Et virkelig digert bagasjerom var et av bilens sterkeste argumenter. Foto: Opel
DIGERT: Et virkelig digert bagasjerom var et av bilens sterkeste argumenter. Foto: Opel

Brukte Vectra av siste generasjon, fra 2003 til 2008, ligger nå ute med priser fra under 10.000 til ca. 50.000 kroner på bruktmarkedet, avhengig av kjørelengde og tilstand.

For å finne ut litt mer om Vectra er et bra bruktkjøp, har vi gått til seksjonen her på Broom som heter «Eierne mener.»

De aller fleste eierne er godt fornøyde, men det finnes unntak. Bilen oppnår en gjennomsnittskarakter på 7,8 av 10 oppnåelige poeng.

TRAUST: Rene linjer, men ikke veldig spennende, mente mange. Foto: Opel
TRAUST: Rene linjer, men ikke veldig spennende, mente mange. Foto: Opel

Plass og forbruk

«Generelt den beste bilen jeg noen gang har eid.»

«Alt i alt er det en billig bil, med greie kjøreegenskaper. Absolutt verdt pengene.»

«Stor trofast stasjonsvogn som har fraktet familien rundt siden 2005.» «Problemfritt bilhold. Har passet på alle servicer og det er fornuftig. Husk å bytte registerreim!»

«En romslig og praktisk stasjonsvogn for småbarnfamilier.»

«Er veldig glad i bilen min, bytter ikke ut den på lenge.»

«Den beste bilen jeg har hatt av ca 30 i alt. Billig å kjøre og fantastisk stor plass.»

«Flott og driftssikker bil, kjørt 170.000 kilometer med den.»

En Opel, et baksete - og en maskinpistol

OPPFRISKET: Ved en oppgradering i 2006 fikk Vectra et sterkt fornyet og mye mer moderne frontuttrykk. Uten at det hjalp stort... Foto: Opel
OPPFRISKET: Ved en oppgradering i 2006 fikk Vectra et sterkt fornyet og mye mer moderne frontuttrykk. Uten at det hjalp stort... Foto: Opel

Ikke bare ros

«Mye galt med bilen etter å ha passert 140.000 km, spesielt lys, clutch, starter og fôringer i fjæringen.»

«God plass og lavt forbruk er det eneste positive jeg klarer å finne med en slik bil. Lat motor, sitter vondt, dårlig cruisekontroll funksjon.»

«Ikke kjøp denne bilen. Senket chassis gjør det vanskelig å få tak i riktige deler. Opel selv hadde ikke fjærer til denne.

klikk her for å lese hva alle eierne av Opel Vectra mener

330.000 kilometer som taxi

Noen tar seg også tid til en litt mer inngående beskrivelse av bilholdet:

«Hadde bilen i to år som drosje, 330.000 km kjørt. Ingen store feil. Bytte av EGR-ventil, hjullagre, dynamo, bremser og skiver. Rimelige deler, billig service. Ingen rust etter å ha vært daglig på veien i saltsørpa på E6 Værnes-Trondheim. Interiør som nytt etter to år i drosjetrafikk er bra! Usedvanlig solid understell. God på veien. Bra kjøreegenskaper, morsommere å kjøre enn Insignia. Enorm landeveiskomfort. Lavt forbruk i forhold til størrelsen.

Vanvittig god plass, aut. bakluke, helt firkantet bagasjerom gjør det lett å stue inn.

Frontlyktene i plast slites for mye, fikk disse slipt og polert. Helt klart en fin bil som brukt, skriver en fornøyd drosjeeier om sin Vectra diesel Cosmo stasjonsvogn.

Her kan du lese mer om Opel Vectra i Brooms bruktbilguide

Nå håper vi du vil dele dine bilerfaringer med Brooms lesere. Klikk her – så får du se hvordan du kan gjøre det: