Her får du Tesla-rekkevidde til minipris

Suksess før den kom – men er den et godt kjøp nå?

Den kompakte elbilen Opel Ampera-e var i utgangspunktet helt genial da den ble vist tilbake i 2015. Her fikk man svært lang rekkevidde, til hyggelig pris.

Lovordene om bilen satt løst hos oss journalister. Kombinasjonen av plass, ytelser, pris og rekkevidde, gjorde bilen til en vinner allerede før den kom. Vi trillet selv en sekser på terningen etter å ha testet den i USA.

Interessen var skyhøy og ventelistene lange. Så stoppet det hele dessverre opp. Bilene ble forsinket og prisene gikk opp. Begge deler gjentatte ganger. Slikt blir det ikke god stemning av. Så solgte GM Opel til PSA (Peugeot Citroën) – nå Stellantis. Dette førte også til at det ble en ny importør i Norge.

MYE BRA: Opel Ampera-e byr absolutt på mange gode egenskaper.
MYE BRA: Opel Ampera-e byr absolutt på mange gode egenskaper.

Dette koster den nå

Så skulle man tro at problemene var over, men slik er det ikke. Det viste seg nemlig at det var noe feil med batteriene. Bilene kunne ta fyr. Hvordan dette løses – på en god måte, får du vite ved å se videoen til denne saken.

Uansett: Bilene har blitt billige på bruktmarkedet nå. Under 150.000 kroner for en 2017-modell, som da har gått et stykke. Regn med 150.000 kilometer. En del biler har gått ganske langt. Det viser om ikke annet at den har fungert etter hensikten. Elbil med mer rekkevidde for pengene skal du slite med å finne.

De aller nyeste, 2019-modeller, som har veldig gått lite, koster rundt 300.000 kroner.

Vi takker Birger N. Haug Outlet, Røyken, for lån av Opel Ampera-e til denne testen.

Bruktbil: Var Norges mest solgte – nå kan du spare mye penger

Les også: Nå får du denne design-bomben til lavpris

Video: Se vår bruktbiltest av Opel Ampera-e her: