Her er Volvo-nyheten du egentlig ikke skal se enda

Lekkasje på en av høstens mest spennende bilnyheter.

Dette bildet viser hvordan hekken på Volvos nye folkebil XC40 trolig vi se ut. 
Dette bildet viser hvordan hekken på Volvos nye folkebil XC40 trolig vi se ut. 

Bildet over ble ved en feiltagelse gjort tilgjengelig i en kort stund på Volvos tyske nettside, men likevel lenge nok til å ha blitt fanget opp. Nå spres det som lid i tørt gress på ulike nettsider, blogger og sosiale medier.

Volvo har satt seg et hårete mål. De skal nemlig fornye hel modellspekteret i løpet av få år. Den jobben er de godt i gang med. Både XC90, S og V 90 og nye XC60 er allerede på plass. Og alle med stor suksess.

Men Volvo her flere spennende nyheter på gang. Allerede denne høsten lanserer de en helt ny bil. En bil som trolig vil vil bli en av høstens aller viktigste nyheter.

Mange nyheter på en gang

Nemlig den helt nye kompakt-SUV-en XC40. En helt ny modell i et helt nytt segment og den første bilen på Volvos helt nye CMA-plattform. Mye nytt på en gang der altså...

Nye Volvo XC40 er derfor en bil det knytter seg stor spenning til. Ikke bare er kompakte SUV-er veldig populære om dagen. Men dette er også en bil og en nysatsing fra Volvo, som det da naturlig nok også knytter seg stor spenning til internt.

Hva slags motorer og drivlinjer Volvo vil lansere nyheten med vet vi ikke noe om enda, men vi tar neppe mye feil om vi spår at den kommer med minst en elektrifisert drivlinje tilgjengelig.

Det er ikke store smakebiten vi får av Volvo-nyheten XC40, men det gir oss i alle fall et lite hint om hva vi kan vente oss. 
Det er ikke store smakebiten vi får av Volvo-nyheten XC40, men det gir oss i alle fall et lite hint om hva vi kan vente oss. 

Les også: Om to år skal alle Volvoene ha elmotor

Volvos nye elbil-plattform

Mest sannsynlig en ladbar hybrid, da Volvo selv har sagt at deres første hel-elektriske bil vil være på plass i 2019. Det er heller ikke lenge til. Det kan godt være at nye XC40 vil leveres som elbil etterhvert også.

Den samme CMA-plattformen som brukes på den nye XC40 vil etter alt å dømme også være den som brukes når helt nye V40 laseres om ikke altfor lenge. Alt tyder vel på at Volvos kommende elbil vil bygges på nettopp denne plattformen.

Det skyggefulle bildet sier oss ikke veldig mye, men gir oss i alle fall et tydelig hint om designretningen.

Helt nye Volvo XC40 vil altså vises offentlig i løpet av høsten. Da – om ikke før – får vi se hvordan resten av bilen blir.

Les også: Volvo setter stadig nye rekorder

Video: Volvo XC90 T8 med hybrid drivlinje er en suksess