Her er verdens første Tesla Model 3 klar

Produksjonen er i gang. Her er de første bildene.

Tesla har ikke akkurat vært rause med bildene av Model 3. Her er det første bildet av den produksjonsklare modellen. Foto: Elon Musk/Tesla 
Tesla har ikke akkurat vært rause med bildene av Model 3. Her er det første bildet av den produksjonsklare modellen. Foto: Elon Musk/Tesla 

Interessen har vært enorm for Teslas nye modell. Allerede neste år planlegger elbilgiganten å selge 500.000 eksemplarer av Model 3.

Forrige uke skrev dessuten Tesla-sjef Elon Musk i en Twitter-melding at Model 3 har bestått samtlige myndighetskrav, to uker tidligere enn ventet.

Dermed er nykommeren straks på vei ut til ivrige kunder. Ifølge Musk skal 100 biler leveres i løpet av august, og produksjonen skal økes gradvis utover høsten.

Men allerede nå har den aller første produksjonsmodellen rullet ut av fabrikken i California. Foreløpig har Elon Musk delt to bilder av bilen med serienummer 1.

345 kilometer rekkevidde

Det ser derimot ikke ut til at en av de over 400.000 kundene, som står på venteliste, får den første bilen. Det var nemlig Tesla-styremedlem Ira Ehrenpreis som var den første til å betale depositum for bilen. Den plassen ga han bort til Elon Musk, i bursdagsgave.

Foreløpig har Tesla kun delt to bilder av Model 3. Foto: Elon Musk/Tesla. 
Foreløpig har Tesla kun delt to bilder av Model 3. Foto: Elon Musk/Tesla. 

Dermed er det sjefen selv som trolig får nøklene til verdens første Model 3, som nå altså er klar. Mange av de første Model 3-eksemplarene skal kjøres av Tesla-ansatte og såkalte "venner" av selskapet. På den måten skal man luke ut eventuelle problemer, før produksjonen for alvor skyter fart.

Også i Norge er det mange som venter i spenning. Med en startpris på rundt 300.000 kroner, samt en rekkevidde på 345 kilometer, er det utvilsomt mange nordmenn som går til innkjøp av ”folke-Teslaen”.

Men samtidig er det klart at Tesla må klare å levere biler ganske kjapt hvis de skal holde på kundene. En rekke nye elbiler er på gang, som både på pris og rekkevidde matcher Model 3.

Ny Tesla-oppdatering: Nå blir Model S og X enda raskere.

Til Norge rundt nyttår

I likhet med storebror blir heller ikke Model 3 noen sinke i trafikken. 0-100 km/t skal gå unna på under 6 sekunder, i følge Tesla selv.

Når det gjelder størrelse vil Model 3 tilsvare omtrent BMW 3-serie og Audi A4. Fem personer skal kunne sitte komfortabelt i bilen. Sammenlignet med Model S, blir bagasjerommet merkbart mindre. Faktisk mer enn halvert. Samtidig er dette romsligere enn konkurrentene, med totalt 400 liter fordelt på bagasjerommet foran og bak.

I Norge ventes det at Model 3 kommer rundt nyttår, eller starten av 2018. De som ikke har bestilt ennå, må naturligvis vente en god del lenger.

I mellomtiden får vi nøye oss med flere bilder og omtaler fra USA, hvor bilen utleveres i ukene som kommer.

Teslas nye folke-bil lanseres i sommer

Tesla til junior også? Se video under: