VW_Passat_sedan_stasjonsvog
VW_Passat_sedan_stasjonsvog

Her er splitter nye VW Passat 2011

Denne venter mange på. Se VWs nye bestselger.

Vi har sett noen små drypp - og også resonnert oss litt fram til hvordan den kom til å se ut. Men her er de aller første, offisielle bildene av nye VW Passat som debuterer på bilutstillingen i Paris - nå.

Bilder og informasjon ble sluppet i kveld. Her er hva VW selv forteller om bilen som garantert kommer til å bli en av Norges mest solgte i 2011:

Romslig familiebil

En av Norges mest populære familiebiler de siste ti årene kommer nå i en ny versjon. Bilen lanseres i både sedan og stasjonsvogn samtidig. Suksessbilen har solgt 15 millioner eksemplarer verden over siden lanseringen i 1973. Med enda bedre komfort, kvalitet og tekniske løsninger tar nye Volkswagen Passat enda et skritt nærmere premiumsegmentet.

Designet på den nye Volkswagen Passat gjenspeiler kvalitet og presisjon. Rette linjer og dynamiske proporsjoner preger stilen til den syvende generasjonen. Fronten har mange likhetstrekk med storebror Volkswagen Phaeton og den øvrige Volkswagen-familien. Med en lengde på 4,76 meter, bredde på 1,82 meter og blant klassens største bagasjerom på hele 603 liter vil bilen tilfredsstille alle krav til en romslig familiebil.

LES OGSÅ: 1144 har forhåndsbestilt den argeste konkurrenten

Klasseledende

Volkswagen Passat er tilgjengelig i utstyrsnivåene Trendline, Comfortline og Highline. Nye Volkswagen Passat får enda mer standardutstyr. Den nye Volkswagen Passat kommer med ti ulike motoralternativer. De fleste av motorene kan kombineres med DSG automatgirkasser. I tillegg leveres 4MOTION firehjulstrekk fra 1. kvartal 2011, både i kombinasjon med manuell og DSG girkasse.

Samtlige dieselmotorer, inkludert 1,4 TSI 122Hk bensin, har fått ny teknologi med BlueMotion-teknologi og start/stopp system som standard. Inntil 19 prosent lavere forbruk og utslipp gjør den nye Volkswagen Passat til klasseledende på dette området. Den minste dieselmotoren med 1,6 TDI 105Hk og 250 Nm vil ha et blandet forbruk på kun 0,41 liter per mil og et CO2-utslipp på 109 gram per km. Volkswagen tilbyr også en 1,4 TSI motor med 122 Hk som med BlueMotion-teknologi bruker 0,58 per mil og har et utslipp på 138 gram per km.

LES OGSÅ: Denne bilen venter mange norske familier på:

Kommer i desember

Den nye Volkswagen Passat er også oppgradert med innovativt utstyr som blant annet er hentet fra Volkswagen Touareg. Adaptiv cruisekontroll, innsvingbart tilhengerfeste, 2. generasjons parkeringsassistent, dynamisk lysassistent og side assist er noen av høydepunktene. Side Assist varsler føreren med blinkende lysdioder i sidespeilene dersom det ligger et kjøretøy i blindsonen eller det kommer et raskt kjøretøy bakfra. Med dynamisk lysassistent tilpasser frontlysene seg kjøreforholdene og skifter selv fra fjernlys til kjørelys ved møtende trafikk.

Forsalget av nye Volkswagen Passat starter i midten av oktober i Norge, og vil være å se i gatene fra desember. Prisene er foreløpig ikke klare.

LES OGSÅ: Brukt statusbil til halv pris

VW_Passat_stasjonsvogn_2011
VW_Passat_stasjonsvogn_2011