Her er skiltet som ikke finnes

Rundkjøring til 34 millioner fikk en mildt sagt kreativ skilting...

Nytt kreativt trafikkskilt ved rundkjøringa på E14. Fareskilt eller vikepliktskilt? Det finnes ikke i skiltforskriften (Foto:  Jan Erik Sundøy, bladet.no / ANB )
Nytt kreativt trafikkskilt ved rundkjøringa på E14. Fareskilt eller vikepliktskilt? Det finnes ikke i skiltforskriften (Foto: Jan Erik Sundøy, bladet.no / ANB )

Vegvesenet opererer med helt ny skilting.

Skiltet som er satt opp på E14, finnes verken i vegtrafikkloven eller skiltforskriften, skriver bladet.no

Ikke sett skiltet før

Ved Høgskolen i Nord-Trøndelag (HiNT), som ligger bare et steinkast unna det kreative trafikkskiltet, rister de rett og slett på hodet over rundkjøringsskiltet som er satt på hodet.

– Nei, dette skiltet har jeg ikke sett før, ler kursleder Stein M. Olsen ved høgskolen.

Han har eksemplarer både av vegtrafikkloven og skiltforskriften liggende på skrivebordet. Olsen blar opp og leter. Han kan slett ikke finne noen henvisning til skiltet som er satt opp ved rundkjøringa på E14.

Kurslederen ved HiNT finner bare et skilt som likner, avbildet i forskriften. Den eneste trekanten som er snudd på hodet, varsler vikeplikt. Skiltet foran rundkjøringa har imidlertid sirkelrunde piler inni som varsler rundkjøring.

Bommet

– Au, au, sier seksjonsleder Helgar Sætermo i Statens Vegvesen.

Han har ansvaret for skiltingen langs riks- og fylkesvegene i Nord-Trøndelag. Sætermo får bildet av trafikkskiltet oversendt via epost.

– Her er det nok den som har montert skiltet som har bommet. Eller kanskje er det et artig hode i Stjørdal som har vært ute i nattens mulm og mørke og snudd skiltet på hodet, sier Sætermo, som legger til at han skulle ordne opp i feilskiltingen.

Trafikkmaskin

Rundkjøringa på E14 ved Evja er Stjørdals nye trafikkmaskin.

Rundkjøringa til 34 millioner kroner passeres daglig av nesten halvparten av byens innbyggere og åpner opp betydelige næringsområder som nå skal bygges ut øst for sentrum

Flere bil og motorsaker fra bladet.no finner du her: