Her er Saabs nye SUV

Produksjonen har startet. 9-4x skal ta opp kampen mot Volvo XC60 og Audi Q5.

SAAB SALG? Tirsdag verserer nye rykter om avtale av salg av Saab.
SAAB SALG? Tirsdag verserer nye rykter om avtale av salg av Saab.

Midt oppe i innspurten av Spykers overtagelse av Saab kommer nyheten om at produksjonen av den nye Saab-SUV-en 9-4x har startet - i Mexico.

Bransje-nettstedet autonews.com overvåker bilstatistikk fra hele verden og de har oppdaget at GMs fabrikk i Mexico har produsert 147 eksemplarer av 9-4x, 49 av dem i forrige uke.

Cadillac-søsken

Dette er ganske sikkert såkalte førproduksjonsbiler, som blant annet skal brukes til testing. Men når GM går så langt som til å produsere bilene, betyr nok det etter alt å dømme at de mener 9-4x har en framtid.

Saab-9-4x-interior
Saab-9-4x-interior

Saab har vist konseptet på en rekke bilutstillinger og i tillegg til nye 9-5 er denne bilmodellen det mest verdifulle hos Saab akkurat nå. En SUV på denne størrelsen skulle Saab hatt for mange år siden.

Den er basert på samme plattform som Cadillac SRX og følger trenden fra biler som Audi Q5, Volvo XC60 og Mazda CX-7. Sporty design med mer personbilfaktor enn mange av de mer terrengorienterte konkurrentene.

Volvo XC60 er en kjempesuksess - les testen her

Holder den unna?

9-4x er imidlertid ikke noen liten SUV. Den er på størrelse med Volvo XC90, men så langt har Saab bare vist den med fem seter.

For Saabs framtid vil denne bilen være svært viktig. Her har merket en helt produksjonsklar bil som går inn i en av de mest attraktive og populære bilklassene.

Se spionbildene av nye Saab 9-5 stasjonsvogn - klikk her

Saab-9-4x-2
Saab-9-4x-2