Her er Porsches nye folkevogn

Navnet er legendarisk og prisen blir hyggelig. Her er Porsche Spyder.

Porsche Spyder 2013 001 (Foto: Scoopy)
Porsche Spyder 2013 001 (Foto: Scoopy)

Porsche er i full gang med å bli en bredde-produsent av biler. Sedanen Panamera er det siste eksempelet - og her ser vi en modell som skal sørge for at helt nye kjøpegrupper får råd til en Porsche.

Denne data-illustrasjonen viser bilen som etter alt å dømme skal hete Porsche Spyder og som kommer på markedet senest i 2013, kanskje allerede før.

Volum-modell

Innstegs-Porscha skal by på karakteristisk design og massevis av Porsche-følelse, men til en pris et godt stykke under dagens rimeligste modell, cabrioleten Boxster.

Den starter i skrivende stund på 821 000 kroner. Gunstig for en Porsche, kanskje. Men altfor dyr til at den kan selges i store volumer.

VW vil gire opp Porsche-produksjonen - les mer her:

Det er det imidlertid målet at Spyder skal gjøre. Det er vanskelig å tippe pris på dette stadiet, men vi kan jo tippe at det vil starte et sted rundt 500 000 kroner.

Lavt utslipp

Spyder skal bygges på en plattform fra VW-konsernet som Porsche nå i praksis er en del av. Her blir det deler og teknikk fra både VW og Audi, utfordringen blir naturligvis å tilføre den nok Porsche-DNA til at den vil bli oppfattet som en "ekte" Porsche.

Les mer om Boxster i Brooms nybilguide - klikk her:

Spyder blir under fire meter lang og her er det fokus på lav vekt. Det er uhyre viktig for Porsche å ha en modell som slipper ut lite CO2 og her er det grunn til å vente svært lave tall.

James Dean

Sannsynligvis vil motoriseringen bestå av firesylindrete turbo-maskiner fra VW. En av dem blir en versjon av dagens 2-liter TFSi på 200 hk. Det er absolutt grunn til å forvente diesel også i Spyder.

Spyder har litt av hvert å leve opp til. Her går tankene tilbake til den første Porsche 550 Spyder som debuterte på bilutstillingen i Paris i 1953. Den markerte seg sterkt i motorsport, men vil også for alltid bli husket som bilen James Dean kjørte seg ihjel i - tilbake i 1955.

Lyst på brukt Porsche? Les mer her:

Porsche-Spyder-2013-002 (Foto: Scoopy)
Porsche-Spyder-2013-002 (Foto: Scoopy)