Her er Passats nye lillebror

Lyst på sporty sedan? Da kan denne være verdt å vente på.

VW Jetta 2011 001 (Foto: Scoopy)
VW Jetta 2011 001 (Foto: Scoopy)

Sjette generasjon VW Golf er en kjempesuksess og ble mest solgte bilmodell både i Norge og resten av Europa i fjor. I kjent stil venter VW litt med sedan-broren Jetta - men her er en dataskisse på bilen som kommer i 2011.

Den er laget på bakgrunn av spionbilder av bilen og familietrekk hentet fra blant andre Golf. Og det er ikke tvil om at VW igjen satser på sporty linjer.

Les testen av Golf - klikk her

Lever i skyggen

Det nye Golf-ansiktet er på plass. Knekken på bakre sidedør minner ikke så rent lite om BMW - det gjør forsåvidt også hekken. Neppe dumt nå vi vet at 3-serie sedan er en av de aller mest populære bilene i klassen.

Mer lyst på brukt 3-serie? Les mer om den her

Jetta har i mange generasjoner levd i skyggen av Golf. Dagens modell har solgt forsvinnende lite i forhold til Golf. Trenden for Jetta har forresten vært at den har solgt brukbart helt i starten, så har det bråbremset.

Stor nok

Og mange av kundene velger nok heller Passat når de først skal ha sedan, for litt mer penger får man både mer plass og en bil som tradisjonelt holder seg bedre i verdi. Nye Passat lanseres forresten et halvt år før Jetta kommer.

I praksis er Jetta mer enn stor nok for de fleste. Det er grunn til vente samme motorisering som på Golf, kanskje rekker også VW å komme med noen nye motoralternativer før nye Jetta er på markedet.

Den nye miljøvinneren. Bli med på kjøretur i Polo BlueMotion

VW-Jetta-2011-002 (Foto: Scoopy)
VW-Jetta-2011-002 (Foto: Scoopy)