Her er nye Audi Q3

Først kom Q7, så Q5 - og dette er tredjemann i rekka: Audi Q3. Og her snakker vi drømmebil for svært mange!

Audi Q3   på markedet i 2011 (Foto: Scoopy)
Audi Q3 på markedet i 2011 (Foto: Scoopy)

Det er ikke noen hemmelighet at Audi jobber med en bil hakket under medium-SUVen Q5. Q3 er en del av den kommende nye A3-generasjonen - en modellrekke der Audi virkelig slår på stortromma.

Allerede i 2007 viste Audi konseptbilen Cross Coupè på bilutstillingen i Shanghai. Den er utgangspunktet for Q3. Våre data-illustrasjoner er basert på Cross Coupè pluss spionbilder av Q3 som har dukket opp underveis.

Les mer om storbror Q5 i Brooms nybil-guide - klikk her:

Stjeler plass

Her ser vi helt tydelig at Audi-designerne har fått lov til å boltre seg og lage en av de mest sporty SUV-ene på markedet så langt. Særlig er den coupè-lignende hekken elegant.

Den stjeler plass fra både baksetet og bagasjerommet. Men det får den lov til. Her er nemlig ikke plassen det viktigste, det får andre medlemmer av VW-familien ta seg av.

Mye Tiguan-teknikk

Den skarpe fronten, diger grill og høy "hoftelinje" forsterker følelsen av sportslig bil. Her skal mer trauste konkurrenter få litt å bryne seg på!

Under det elegante skallet er mye teknikk hentet fra VW Tiguan. De to deler plattform og dette er selvfølgelig svært gunstig for utviklingsbudsjettet. VW tar ut seriøse stordriftsfordeler internt - og det skal vi få merke mye til i årene som kommer.

"Få biler i klassen er like gjennomført som Tiguan". Les testen vår her:

Også forhjulstrekk

Q3 vil neppe ha fokus på terrengegenskaper. Her snakker vi helt "vanlig" quattro-system uten noen form for sperrer. Sannsynligvis vil den også komme i en versjon med bare forhjulstrekk. På mange markededer er det mest etterspurt.

På motor-fronten har Audi veldig mye å velge mellom fra "hyllene". Vi tipper det vil starte med 2-liters bensin og diesel - og at Q3 også blir tilgjengelig med flere av konsernets større motorer. Med rundt 200 hestekrefter vil denne bilen begynne å bli seriøst morsom.

Elegant interiør

Interiørmessig vil Q3 sette en helt ny standard i denne klassen. Her er det snakk om en forsiktig opp-tøffet versjon av det kommende A3-interiøret. Og lista over tilgjengelig ekstratutstyr blir garantert lang!

Her kan du bruke lang tid (og mye penger) på å skreddersy din Q3.

Konkurrentene kommer

Hva med konkurrenter? I utgangspunktet er ikke det mange, men vi vet at både BMW og Mercedes har skumle planer. Land Rover planlegger en bil under Freelander - og den kommende Mini SUV-en sikter seg inn mot samme kundegruppe.

Sjekk duellen mellom Tiguan og CR-V.Klikk her:

Dermed snakker vi en helt ny bilklasse etter hvert som de ulike modellene ruller inn. Men med dette konseptet er vi ikke i tvil om at Audi kommer til bite godt fra seg når Q3 er her i 2011.