Her er Golfen som kommer om tre år

Sniktitt: Dagens Golf får kort levetid. Her er bilen som skal ta over allerede i 2012.

VW Golf Mk VII 2012 002 (Foto: Scoopy)
VW Golf Mk VII 2012 002 (Foto: Scoopy)

Sjette generasjon VW Golf kom på markedet i fjor. Men det er ingen hemmelighet at dette ikke er en 100 prosent ny bil. Mye ble nemlig med over fra forrige generasjon Golf.

VW tillot seg en liten innersving: De fikk ned produksjonskostnadene, samtidig som de holdt bilen bra oppdatert mot konkurrentene.

Tidlig avløsning

Men dette betyr også at dagens Golf kommer til å få uvanlig kort levetid. Allerede i 2012 skal den bli avløst av bilen vi har kan vise data-illustrasjoner av - sjuende generasjon Golf.

Les testen av sjette generasjon Golf - klikk her:

Designet er ikke endelig spikret, men alt tyder på at VW igjen går for en ganske forsiktig videreføring av dagens utseende.

Søvnløse netter

VWs mektige designsjef Walter de' Silva sa i et intervju nylig at designet på denne bilen gir ham søvnløse netter. Med det mener han den vanskelige avveiningen mellom å følge opp et svært tradisjonsrikt design, samtidig som det ikke må bli for satt og konservativt.

Men Golf skal bli litt mer sporty og litt lettere i linjene denne gangen. Det ser vi blant annet på en mer liggende frontrute enn på dagens generasjon. Fronten blir også lavere og har større lykter.

150 kilo lettere

Og apropos lettere: Golf VII skal dele plattform med neste Audi A3 som kommer i 2011. Da skal vi for alvor begynne å se resulatene av VW-konsernets jobbing med å få ned vekten på modellene sine.

Neste A3 blir griselekker - se bildene her:

Neste Golf skal bli inntil 150 kilo lettere enn dagens modell. Det er gode nyheter for både forbruk og utslipp.

Ny cabriolet

Først ut er tre- og femdørs utgaver. Så kommer resten av den etter hvert store Golf-familien trillende ut. Ny Touran, ny Jetta, ny Tiguan, ny Golf Plus, ny stasjonsvogn og muligens også en Golf CC.

Det går også sterke rykter om en ny Golf cabriolet. Den forrige Golf-caben ble erstattet av ståltak-cabrioleten Eos, men VW mener det er marked for en bil med stofftak, da plassert mellom Audi A3 cab og Eos.

Lyst på brukt Golf? Du finner alle generasjonene i Brooms bruktbilbase - klikk her:

Golf-7-databilde (Foto: Scoopy)
Golf-7-databilde (Foto: Scoopy)