Her er fem gode bruktkjøp i 2010

Nytt år - og nye bilmuligheter. Her er fem smarte kjøp i 2010.

VW Passat 2006
VW Passat 2006

Skal du kjøpe bruktbil i år? Da har vi funnet fram fem biler vi tror du kan gjøre gode kjøp på i 2010.

Alt fra en Nissan som aldri har tatt av, en diger luksus-SUV med hybrid, to reale folkebiler - og en konkursrammet svenske.

Saab 9-5

Saab_95_251
Saab_95_251

Det er ikke til å komme ifra at de siste måneders usikkerhet - og til slutt konkurs - ikke akkurat sender bruktbilprisene på Saab til himmels.

Et mildt sagt dårlig nybilsalg og aldrende produktrekke, gammel teknologi og påfølgende høyt drivstofforbruk og høyt CO2-utslipp gjorde at nybilprisene også ble for høye. Og Saab ble – dessverre – bilen for de spesielt interesserte.

Verditapet har vært enormt, og verre vil det trolig bli. Men, for deg som bruktbilkjøper er jo dette godt nytt. Du kan få nesten-nybil til lav pris. For en fin 2006-modell 9-5 stasjonsvogn behøver du ikke ut med mer enn ca 200 000 kroner! Og skulle du være gal nok til å velge en 9-5 sedan, kan du spare ytterligere 50 000 kroner!

For: Ikke helt som alle andre. Mot: Blir vel neppe mer kurant med det aller første....

Vi har testet Saab 9-5, les mer her:


VW Passat:

VW Passat 2006
VW Passat 2006

Passaten som kom høsten 2005 har vært en skikkelig famile-traver og har solgt jevnt og trutt alle årene siden den kom. Dette gjør at det nå finnes mange brukte på markedet, og det sammen med det faktum at det kommer en ny Passat i 2010, gjør at prisene kommer til å falle ytterligere utover i året som kommer.

For ca 150 000 kroner kan du bli eier av siste generasjon Passat som stasjonsvogn. Den er kjent for god plass, pent design og et suverent utvalg av utstyrsvarianter og motorer - ikke minst når det gjelder drivstoffgjerrige dieselalternativer.

For: Massevis av biler til salgs gjør at du nesten kan velge farge og utstyr på bruktbilen! Mot: Kan fort bli ”gammel” når den nye kommer.

Vil du lese mer om VW Passat, klikk her:


Lexus RX400h

Lexus RX 400 h
Lexus RX 400 h

Luksus-SUV-en som attpåtil ga deg et miljø alibi får du nå på ”billigsalg”. For ca. 450 000 kroner får en 2006-modell som ikke har gått mer enn ca 60 000 kilometer.

Disse bilene kostet fra ca 800 000 kroner og oppover da de var nye. Dette er en full-hybrid, med maks effekt på 272 hk, noe som gjør at 0–100 km/t går unna på 7,6 sekunder. Samtidig er drivstofforbruket på beskjedne 0,81 l/mil på blandet kjøring. Ikke verst for en så stor bil, spekket med all tenkelig luksus.

Kanskje noe å tenke på for deg som ser etter brukt BMW X5 eller Volvo XC90?

For: Suveren kvalitet og driftsikkerhet. Mot: Miljøvennlig? Tjaaa...

Vil du heller ha helt ny Lexus? Da kan du klikke her:


Ford Mondeo:

Ford Mondeo
Ford Mondeo

Da den nye Monedoen kom i 2007 ble den raskt en suksess, og ikke uten grunn. Svært gode kjøreegenskaper, mye takket være klassens beste styring. Den er også en av klassens beste på bagasjeplass. Og ikke minst fikk den endelig et design som ikke var så traurig og sidrumpa som hos forgjengerne. Summen av dette var at den solgte svært godt.

Ford var tidlig ute med gunstige leasingavtaler. Tre år har nå gått – og en liten hærskare av brukte Mondeoer leveres i disse dager tilbake til forhandlere som bruktbiler. Det er klart at dette påvirker prisene, som trolig vil falle en god del utover vinteren og våren.

For: Plass og kjøreegenskaper Mot: Det går tretten på dusinet...

Du finner alle våre Ford-tester her:

Nissan Note:

Nissan-Note-skrå-bak
Nissan-Note-skrå-bak

Når hørte du sist gang noe si: - Jeg tror jammen jeg skal kjøpe en Nissan Note? Dette er bilen Nissan hadde klokkertro på, og så sårt trengte. Men Note skuffet Nissan-folket i så måte – den ble ikke noen slager. Litt synd, for det er absolutt en bil som har mye ved seg.

Du får 2006-modeller fra ca 120 000 kroner og oppover. Note er en snerten, høybygd bil med god plassutnyttelse. Den er kurant å kjøre og den er fleksibel i forhold til bagasjerom og bakseteplass - og er absolutt et av de kjøpene som gir mest bil for pengene. Bare pass på at du kjøper med ESP. Det var nemlig ikke standard i alle.

For: Nesten nybil for minimalt med penger Mot: Litt sært design og for få smarte interiørløsninger.

Vi har kjørt Note. Les mer om det her:

Har du andre forslag eller tips til gode bruktbilkjøp i 2010? Post et innlegg med en kort begrunnelse i vårt forum. Klikk her: