Audi_A6_884300i
Audi_A6_884300i

Her er familieracerne du har råd til

De har fire dører, minst 250 hestekrefter - og koster maks 300 000 kroner. Se hva vi fant:

Om du ønsker deg en firedørs bil som kan kombinere heftig motorisering og nok plass til det meste, betyr ikke det at du nødvendigvis må pantsette huset og ta forskudd på arven.

Det er faktisk noen overraskende hyggelige priser på biler som kan tilby kjøreglede og bunndrag langt utover normalen.

Les også: Her kan du sjekke ut Brooms bruktbilguide:

Vi begynner med det som kanskje er det aller beste kjøpet av dem vi har på vår liste.

2004 Audi A6 3,2 FSI quattro - kr. 300.000,-


Finnannonse A6
Finnannonse A6

Se hele annonsen her:

A6 er solide saker, som tilbyr både kjøreglede og komfort. Noen er ikke helt fornøyd med S-line sportsunderstellet, fordi de mener det kan bli litt stivt. Det blir en smakssak. Med denne motoren, er det imidlertid et ”must”, synes vi.

Bilen har fin fargekombinasjon, og riktig utstyr som automat, stor navi og sportsseter – og ikke minst leveres den med firehjulstrekk.

Km-standen er heller ikke urovekkende høy. Med nylig utført storservice, garantitest hos NAF og gunstig pris, er det vel bare å falle for fristelsen?
2002 Volvo S40 T5 - kr. 189.747,-


Finnannonse Volvo S50 T5_edited-1
Finnannonse Volvo S50 T5_edited-1

Se hele annonsen her:

S40 er ikke tidenes mest kurante bruktbilkjøp. T5-motoren med 260 hestekrefter og manuell gir er ikke med på å gjøre det noe lettere – i utgangspunktet. Men her kan en altså få en skikkelig rakett for relativt lite penger – og Volvos automatgir er slett ikke alltid å foretrekke framfor å styre skiftene selv.

Den har riktignok gått noen turer, og med 185 000 kilometer på telleren, er det grunn til å være nøye når bilen skal besiktiges. Historikk er også viktig. Men skal vi tro selger, så er det meste på stell. Og Volvo går jo stort sett til den feite dama synger, og litt til.

Om du er utstyrs-fanatiker, så bør denne tilfredsstille alle behov. Får ikke dyttet inn så mange flere knapper i en S40.
2003 Alfa Romeo 156 GTA - kr. 299.747,-


Finnannonse GTA
Finnannonse GTA

Se hele annonsen her:

Hvis du føler deg litt eksotisk, og vil bort fra mainstream-merkene, så bør du kikke på denne godbiten.

Her snakker vi kjøreglede a`la Italia. 156 GTA (Grand Turismo Aleggrita) er kjent for å lage en himmelsk lyd og for å tilby en av bilverdens lekreste motorer – å se på. Når du åpner panseret blir du nemlig møtt av seks blanke rør og rød skrift som sladrer om at du ser på en skikkelig kruttønne. Her får du 250 illsinte hestekrefter.

GTA-en leverer varene i praksis også – masse fraspark, særlig når du får presset turtallet litt. Den er rett og slett rendyrket sportsbil fra de minste detaljer i interiøret, til felger og de profilerte spoilerne i eksteriøret.

Men 156 er ikke det mest driftssikre du kan få, for å si det forsiktig. Så legg noen kroner i posten ”diverse utgifter”, først som sist. Det som trekker opp her er lav kilometerstand, at det er en 2003-modell og at det har vært én eier – som dessuten hevder at bilen er feilfri. Det bør du imidlertid sjekke litt grundig selv likevel.1999 Jaguar S-Type 4,0 V8 - kr. 251.585,-


Finnannonse S-Type
Finnannonse S-Type

Se hele annonsen her:

Den siste på lista denne gangen er en bil du gjerne har et hat/elsk-forhold til.

Det er altså Jaguar S-type, med en 4-liters kraftpakke på 276 HK. S-Type er erkebritisk fra bunnen av. Interiørstilen var moderne den gang salige Margaret Thatcher satt i sjefsstolen, men fremstår i dag heller utdatert. Men under panseret finnes en V8-er – og da er det lett å glemme ”uvesentligheter” som dekor i lyst treverk så langt øyet kan se.

S-Type ble aldri noen stor salgssuksess. Blant grunnene til dette er tidligere nevnte trauste interiør, dårlig plass og ikke all verdens kjøreegenskaper.

Men komforten er likevel ypperlig for lange bilturer og med V8-er under panseret har du mer enn nok krefter. Men husk å lage deg et eget drivstoffbudsjett.

For de som tenker på miljøet, og det gjør jo flere og flere, er selvsagt alle bilene over på fy-fy-listen.

Det fine er imidlertid at de er såpass diskret at de fleste andre i alle fall ikke vil kunne avsløre ”synden".

Les også: Her er superbilen til Jaguar

Del med dine Facebook-venner