Her er det helt stopp i rekkeviddetesten

Broom-Benny og Jac sitter og venter på bergingsbil.

– Nå er det helt stopp her. Batteripakken er tom, det er også 12 volts-batteriet. Varmeapparatet har takket for seg. Så nå er det bare å kle seg særdeles godt – og vente på bergingsbilen.

Det sier Broom-Benny, som i dag har vært ute på rekkeviddetest med NAF og Motor.

Det samme har kollegene Vegard og Mats vært. Det er en viss sjanse for at sistnevnte gikk tom for strøm like før Benny. Men slik det ser ut nå, var Benny først.

FØRST UT: 322,6 kilometer ble fasit for Broom-Benny, mye tyder også på at han var den første av Brooms testsjåfører som gikk tom for strøm.
FØRST UT: 322,6 kilometer ble fasit for Broom-Benny, mye tyder også på at han var den første av Brooms testsjåfører som gikk tom for strøm.

Så lovende ut

– Det er selvfølgelig litt ergerlig, men helt uventet er det ikke. Jeg kjører en bil som offisielt skal klare 430 kilometer, etter WLTP-målemetoden. At vi da kommer 322,6 kilometer i kuldegrader med ganske mange høydemeters stigning er vel greit nok, sier Benny som har kjørt sammen med Nils Sødal i NAF i dag.

– Men du trodde en stund at dere skulle komme lenger?

– Ja, det så egentlig veldig lovende ut til vi stoppet på Vinstra. Da hadde vi hørt rapporter på sambandet her at det var flere som slet. Vi hadde 26 prosent igjen på batteriet og følte oss ganske så ovenpå. Men så gikk det virkelig fort nedover. Jeg tror vi tapte 20 prosent av batterikapasiteten på bare 12 kilometer. Da ble det litt hektisk stemning i bilen her, kan du si...

Sjekk hvordan det går med bilene - hos motor.no

HELT SLUTT: Her står en Jac og fryser. Det gjør nok kanskje de to inne i bilen også...
HELT SLUTT: Her står en Jac og fryser. Det gjør nok kanskje de to inne i bilen også...

Gikk i skilpaddemodus

Like før null prosent, gikk bilen så i skilpaddemodus:

– Vi svingte av E6 så fort vi kunne, så tok vi den aller siste biten på småveier her. Det gikk veldig sakte, men samtidig holdt bilen det gående lenger enn jeg hadde trodd. Helt tomt var det altså ikke, selv om rekkeviddemåleren viste null kilometer. Men så var det ubønnhørlig helt slutt, og her sitter vi altså og venter sier Benny.

– Vet dere hvor lenge?

– Nei, men vi hører det er flere som har stopp, så bergingsbilene har mange som trenger hjelp. Det kan nok fort ta et par timer, men vi har forberedt oss godt, med varme klær, lue og polvotter. Så dette skal nok gå veldig greit, avslutter Broom-Benny.

Her kan du lese mer om Jac e-JS4

Video: Her kan du se innspurten til Jac e-JS4