Her er det en stor nyhet under skallet

Se hvordan Land Rover røper den selv.

Det nærmer seg premiere på splitter nye Land Rover Discovery Sport. Og som vi ser: Bakerst kommer det en stor nyhet - dette blir nemlig en sjuseter.
Det nærmer seg premiere på splitter nye Land Rover Discovery Sport. Og som vi ser: Bakerst kommer det en stor nyhet - dette blir nemlig en sjuseter.

Etter 16 år er det slutt for Land Rover Freelander.

Land Rovers kompakt-SUV har tross store kvalitetsproblemer i starten, vært en salgssuksess. Men ved dette modellbyttet velger Land Rover å skifte over til et helt nytt navn.

Når den kommer på markedet tidlig neste år, skal nykommeren nemlig hete Land Rover Discovery Sport. Og nå har Land Rover akkurat gitt oss noen offisielle bilder på en prototype under testing.

Skeptisk ekspert: - Noen biler skal du holde deg unna

To ekstra seter

Bilen er liksom-kamuflert, på en måte som viser oss en stor nyhet helt bakerst. Her er det nemlig to ekstra seter - Discovery Sport kommer altså som sjuseter.

Det vil gi den sterke kort på hånden i forhold til konkurrenter som Audi Q5 og BMW X3, biler dagens Freelander har slitt med å matche.

Opprinnelig ble det spekulert i at Discovery Sport ville komme i vanlig og lang utgave, der sistnevnte skulle være sjuseter. Men nå tyder mye på at det blir én utgave, med sju seter standard.

Glemt SUV ble ny

Mer eksklusiv

Det er også helt klart at Discovery Sport kommer til å bli en langt mer eksklusiv og påkostet bil enn Freelander har vært.

Terrengegenskapene skal være minst like gode - samtidig som kjøreegenskaper og komfort på vei skal løftes mange hakk. Konkurransen i denne klassen er beinhard, med kresne kunder som har mye å velge mellom.

Utnytte plassen

Land Rover skal ha jobbet mye med å utnytte plassen i den relativt kompakte bilen best mulig. De to bakerste setene felles naturligvis ned i gulvet når de ikke er i bruk, det skal også være enkelt å ta dem helt ut.

Dermed får man et svært dypt og stort bagasjerom når bilen brukes som femseter.

Discovery Sport er basert på samme plattform som lillebror Evoque, som har røtter tilbake til da Ford eide Land Rover. Men på detaljnivå skal svært mye være nytt. Offisiell premiere skjer på bilutstillingen i Paris i oktober.

SUV med sju seter til lavpris? Sjekk denne!

Glemt SUV kan være et smart kjøp