Her er den ultimate hjulegaven

... i alle fall hvis du har et snev av spill - og bilinteresse. Denne kommer til å pynte opp i stua!

Den ultimate julegaven
Den ultimate julegaven

Drømmer du om å ta på deg Michael Schumachers kjørehansker og ratte en Ferrari rundt en Formel 1-bane? Men du mangler kanskje to viktige ting – Formel 1-bilen og racerbanen?

Hva med den nest beste løsningen – hjemme i din egen stue. Du trenger riktignok litt cash. Eller mer korrekt, du trenger en nokså fet bankkonto.

For simulatoren til firmaet Cruden, kalt Hexatech, koster 120.000 pund (drøye 1,1 millioner kroner, red. anm.) Det er fjerdegenerasjons simulator, og den er nå tilgjengelig for privatpersoner.

G-krefter

Hva får man så for pengene? Jo, en simulator som faktisk brukes av Formel 1-lagene, og som til nå har blitt gjemt bort i topphemmelige Formel 1-fabrikker. Dette er det nærmeste de aller fleste av oss kommer følelsen av å kjøre en Formel 1-bil.

Simulatoren består av tre 42-tommers skjermer eller stereoprosjekter, den gir deg G-krefter og styringen skal være 100 prosent realistisk.

– Biljardrom, svømmebasseng, treningsrom og hjemmekino er ting som allerede er i hjemmene. Nå, trå inn i den profesjonelle racingsimulatoren, sier markedssjef Frank Kalff i Cruden.

Ikke i butikken

– La oss klarlegge en ting; dette er ikke et videospill satt opp med et ratt, sete og pedaler. Selv om det er enkelt å lære seg, så er dette det samme utstyret som toppførere bruker til å sette opp bilene og lære seg banene. Denne simulatoren og programvaren kan ikke kjøpes i butikken, sier Klaff.

Den ultimate julegaven
Den ultimate julegaven

Ifølge firmaet skal simulatoren tåle «mange 100.000 kilometer» og vare mellom 10- og 15 år.

– Å kjøre en Formel 1-bil er ikke enkelt, og det er heller ikke enkelt å bli rask og stabil i denne simulatoren. Man bruker bare minutter til å sette seg inn i hvordan den brukes, men trenger et helt liv til å lære å håndtere den, lover Klaff.

Ta med passasjerer

Simulatoren finnes både som en-seter (slik som formel-bilene) eller som tre-seter, hvor to «passasjerer» kan være med på moroa. Den kommer også i «kabriolet» eller med «kupé», og det er også mulig å få montert systemet inn i en ekte bil, om du vil det.

Viss du tilfeldigvis befinner deg i USA kan du ta simulatoren i nærmere øyesyn på flere motorshow i ukene fremover, og den vises også på Autosport International i Birmingham i England i midten av januar.

Da gjenstår det bare å kjøpe noen kjørehansker...