PS Mitsubishi concept 1
PS Mitsubishi concept 1

Her er den nye personbil-SUV-en

SUV, men litt lavere. Og til en svært hyggelig pris.

Mitsubishi har lange 4x4-tradisjoner. Pajero er en liten offroad-legende og de siste årene har Outlander tatt SUV-markedet med storm.

Nå satser Mitsubishi på å slå seg inn i en ny klasse: Denne skal inn et hakk under Outlander - og dermed også prises et godt stykke under bilene som i dag regnes som folke-SUV-er: Outlander, CR-V og Tiguan - for å nevne noen.

Les duellen mellom CR-V og Tiguan - klikk her:

SUV-faktor

Concept cX ble første gang vist for tre år siden. Nå er det like før bilen skal være klar for produksjon. Den kommer nemlig på markedet hjemme i Japan allerede i februar 2010.

PS-mitsubishi-concept-3
PS-mitsubishi-concept-3

Tenk Nissan Qashqai med en dose Suzuki SX4 og i tillegg ganske mye designinspirasjon fra Lancia Delta - og da er du ikke langt unna denne bilen.

De utvendige målene er kompakte.

SUV-faktoren er bevisst tonet ned, men framkommeligheten sikres av et skikkelig 4x4-system - hvis du ønsker det. Du kan selvfølgelig få den med "bare" forhjulstrekk også.

Bedre for miljøet

I pressemeldingen fra Mitsubishi heter det at denne bilen skal støtte deres strategiskifte fra å være SUV-fokusert bilprodusent - til å bli en bilprodusent med hovedfokus på personbiler og crossovers som er bedre for miljøet.

Akkurat den tanken er ikke Mitsubishi alene om. I de kommende årene vil vi få se mange biler som dette. En rekke bilprodusenter jobber med planer om mindre SUV-er, som både blir lettere, mer nøysomme og mer miljøvennlige enn dagens bestselgere.

Outlander er en svært attraktiv bruktbil - les mer om den her:

PS-mits-concept-2
PS-mits-concept-2