Her er bilen som skjønner norsk

Lyst på kaffe? Da er det bare å si fra!

SYNC 3 heter det nye infotainmentsystemet fra Ford. Det byr på en rekke brukervennlige finesser – og det skjønner norsk. 
SYNC 3 heter det nye infotainmentsystemet fra Ford. Det byr på en rekke brukervennlige finesser – og det skjønner norsk. 

Det skjer en rivende utvikling rundt teknologi som skal gjøre det enklere og mer behagelig å kjøre bil. I tillegg kommer det en rekke nye finesser, her er det et skikkelig kappløp mellom verdens bilprodusenter for å tilby de beste og mest avanserte løsningene.

Ford er en av dem som investerer tungt på dette området. Nå lanserer de en ny generasjon infotainmentsystem, kalt SYNC 3. Her kan sjåføren blant annet kontrollere sin tilkoblede smarttelefon, musikkanlegg, navigasjon og klima, med stemmekommandoer.

Norsk stemmekontroll

Systemet styres via en 8‑tommers berøringsskjerm og en ny prosessor som er 10 ganger raskere enn forrige generasjon. Det sier mye om hvor fort utviklingen går på dette området.

En annen viktig nyhet for norske kunder er at SYNC 3 vil være tilgjengelig på norsk – både teksten på skjermen og stemmekontrollen.

Snart kan bilen din se slik ut inni

Leder til målet

Ved å trykke inn en knapp og for eksempel si "Jeg trenger en kopp kaffe", "Jeg trenger bensin" eller "Jeg må parkere" kan sjåføren finne nærliggende kaféer, bensinstasjoner og parkeringshus. SYNC 3 viser så veien til målet ved hjelp av navigasjonssystemet.

SYNC 3 vil bli vist for første gang på Mobile World Congress i Barcelona på nye Ford Kuga, som vil bli lansert under arrangementet.

Bare i Tesla, eller om du heter James Bond

Lanseres i sommer

Ford vil også presentere nye apper for systemet, som kan stemmeaktiveres med SYNC AppLink, og som gjør det mulig for sjåføren å vise apper fra mobilen direkte på berøringsskjermen i bilen. SYNC 3 lanseres i sommer på modellene Mondeo, S-MAX og Galaxy, og senere i 2016 på flere biler fra Ford.

Her handler det blant annet om å forenkle bruken og gjøre det mest mulig intuitivt for føreren. Funksjoner man bruker oftest, som navigasjon, lyd og telefon, er plassert på én linje. Navigasjonssystemet er forenklet med en søkefunksjon hvor brukeren kan skrive inn en adresse, navn, postnummer, etc. i ett og samme felt. Systemet vil da søke på samtlige parametere og finne adressen så fort som mulig.

Laster ned oppdateringer

Eiere av SYNC 3-utstyrte Ford-modeller vil ha flere muligheter for hvordan de får tilgang til sin smarttelefon i bilen. IPhone-brukere kan aktivere Apple CarPlayog Android-brukere Android Auto, to grensesnitt som er bygget spesielt for disse smarttelefonene.

Systemet er også kompatibelt med «Siri» for iPhone, mens oppdateringer er tilgjengelig via Wi-Fi. Så snart et kjøretøy er klarert for tilgang til et hjemmebasert Wi-Fi-nettverk i en kundes oppkjørsel eller garasje, kan det automatisk laste ned oppdateringer.

Snart kan Smart-klokkene ta over bilen

Kjøper du denne bilen i Norge, kan du også bytte språk til norsk på infotainmentsystemet.
Kjøper du denne bilen i Norge, kan du også bytte språk til norsk på infotainmentsystemet.

Se hva mobilen kan gjøre med bilen din