Her bor de som har kjøpt seg personlig bilskilt

Full oversikt: Sjekk ditt nabolag.

De personlige bilskiltene går sin seiersgang over hele landet. Nå gir vi deg oversikten, brutt ned på kommunenivå.
De personlige bilskiltene går sin seiersgang over hele landet. Nå gir vi deg oversikten, brutt ned på kommunenivå.

I sommer ble det åpnet for muligheten til å få personlig bilskilt på norske biler. Det ble umiddelbart en stor suksess.

På den første dagen var pågangen så stor at serverne hos Statens vegvesen falt ned. Nå har det kommet inn nærmere 17.000 søknader.

Alle disse går gjennom en manuell kontroll hos Vegvesenet, hvor man blant annet sjekker at budskapet på skiltet ikke kan være støtende. Nå er over 10.000 søknader behandlet, hvorav 7.283 er innvilget.

Stor snakkis

Det betyr at de personlige bilskiltene begynner å gjøre seg godt bemerket rundt om på norske veier.

Statens vegvesen har akkurat lagt ut en oversikt på hvor de personlige bilskiltene befinner seg, brutt ned på fylker og kommuner.

Det viser at dette har slått an over hele landet. Den geografiske spredningen er stor, selv om mange naturlig nok hører hjemme i de store byene.

– Dette har blitt et skikkelig fenomen, og en stor snakkis. Ildsjeler har jobbet i flere år med å få åpnet for denne ordningen, og til slutt lyktes de altså. En viktig faktor i så måte er nok at overskuddet for salget av personlige bilskilter skal gå til trafikksikkerhetstiltak, forteller Brooms bilekspert Benny Christensen.

Derfor står det TACO på BMW-en til Vegard

Drøyere varianter...

– Ja, for dette koster penger?

– Det gjør det! Nærmere bestemt 9.000 kroner. For den summen får du ditt eget, personlige skilt i ti år. Skiltet følger altså eier, ikke bilen. Så bytter du bil etter et par år, er det bare å ta med skiltet over til den nye, forteller Broom-Benny.

Kreativiteten blant de som har søkt om personlige bilskilter er stor. Mange bruker sitt eget navn som utgangspunkt, med en kombinasjon av tall og bokstaver. Andre bruker navnet på bilmerker og modeller, fotballag, kjæledyr eller yrke/hobby – mens andre kanskje prøver seg på litt drøyere varianter.

Spent på hvor mange personlige bilskilt det er i din kommune – og hva det står på dem? Under finner du hele oversikten.

Har du personlig bilskilt? Tips oss på redaksjonen@broom.no

Bjørn fikk bot på grunn av det personlige bilskiltet sitt

Her er oversikten: