Her blir testbilen avslørt – av seg selv

Noen ganger hjelper det ikke med kamuflasje og presenninger.

Ingen tvil: Dette er en Mercedes! Akkurat denne detaljen hadde testsjåførene tydeligvis glemt å tenke på. Foto: Privat.
Ingen tvil: Dette er en Mercedes! Akkurat denne detaljen hadde testsjåførene tydeligvis glemt å tenke på. Foto: Privat.

En rekke bilprodusenter kommer i disse dager til Norge, Sverige og Finland for å teste nye modeller, under skikkelige vinterforhold.

Ofte er det mye hemmelighold rundt dette. Bilene er sterkt kamuflert, og sjåførene holder seg unna steder hvor de risikerer å bli tatt bilder av.

Men også biltestere trenger å sove, det gir naturligvis fotomuligheter.

Sto under presenninger

Som disse bildene som er tatt av Ole Rossehaug (35) fra Lom. Testbilene fra Mercedes var dekket til på parkeringsplassen, Ole oppdaget følget akkurat i det de skulle til å dra avgårde:

– Bilene sto under presenning da jeg kom på jobben i Lom sentrum, rett ved. Fem-seks karer var i ferd med å "avduke" bilene, forteller Ole.

Da var klokken halv ni på morgen. Testsjåførene hadde med seg bagasje som ble lempet inn i bilene før de dro avgårde.

De fire testbilene hadde alle karakteristisk foliering, samtidig som alle merker var tatt bort eller kamuflert. Men én liten detalj har man tydeligvis glemt. Som på mange andre nye biler, projiseres nemlig logoen til bilmerket ned på bakken, fra speilet. Det skjer også her. Og vips har bilen selv avslørt at den er en Mercedes!

Bilen blir pakket ut, og testfølget er klar for en ny dag på jobben. Foto: Privat.
Bilen blir pakket ut, og testfølget er klar for en ny dag på jobben. Foto: Privat.

GLE Coupe: Dette er SUV for de som vil skille seg ut

Bra område for vintertest

Mye tyder på at dette er samme følge som Broom hadde bilder av tidligere denne uken. Da ble de knipset av Anita Stavedal Hamar som jobber som frisør i Bagn. Hun hadde en pause og kikket ut av vinduet, da kom de kamuflerte testbilene kjørende forbi.

Da de forlot Bagn, la de kursen mot Lillehammer. Så har de tydeligvis kjørt videre til Lom.

– Dette er et veldig bra område for vintertest av biler. Det er skikkelige vinterforhold, mange veier som ikke er saltet og også gode muligheter for å stikke seg bort fra nysgjerrige skuelystne, sier Brooms redaksjonssjef Vegard Møller Johnsen.

Slik ser dagens Mercedes GLE ut, den er snart klar for avløsning.
Slik ser dagens Mercedes GLE ut, den er snart klar for avløsning.

Enda større SUV? Sjekk denne!

En av de mest solgte

Hva er det så som blir testet? Jo, mye tyder på at dette er en helt ny utgave av Mercedes-SUVen GLE. Den er en av de mest solgte bilene i sin klasse.

Dagens GLE er i praksis en facelift av bilen som tidligere het ML. GLE kom i 2015, dermed er vi nok ikke veldig langt unna helt ny utgave.

Ut fra disse bildene tar designet med seg flere grunntrekk fra dagens modell. Sannsynligvis vokser den litt i lengden. Innvendig blir det nok større endringer.

Først ble de knipset på Bagn, her er testbilene på vei avgårde fra Lom. Foto: Privat.
Først ble de knipset på Bagn, her er testbilene på vei avgårde fra Lom. Foto: Privat.

Tøffe konkurrenter

At en bil som dette blir skikkelig vintertestet, er naturligvis ikke tilfeldig. GLE er ingen utpreget offroader, men en kapabel firehjulstrekker av typen som tar deg fram også den siste biten inn til hytta.

Bilklassen er forresten preget av tøff konkurranse. Blant rivalene til GLE er biler som BMW X5, Audi Q7, Range Rover Sport og Jaguar F-Pace, for å nevne noen. Modellen har rike tradisjoner. Første eller ML kom helt tilbake i 1997. Da var Mercedes tidlig ute med SUV.

Se flere: Disse klarte ikke å lure seg unna kameralinsene

Se video: En av de mest spesielle testbilene vi har sett i Norge