Henning Gulliksen Rodequist er møbelsnekker med lastebilsertifikat. Nå er kreativ innredning av russebusser blitt jobben hans i hans nyregistrerte Pimp AS.foto: Kay Stenshjemmet, Romerikes Blad
Henning Gulliksen Rodequist er møbelsnekker med lastebilsertifikat. Nå er kreativ innredning av russebusser blitt jobben hans i hans nyregistrerte Pimp AS.foto: Kay Stenshjemmet, Romerikes Blad

Henning (39) lager gull av gamle busser

Møbelsnekkeren gikk rett på russetoppen!

Det tok helt av da Henning Gulliksen Rodequist (39) i fjor innredet sin første russebuss: Den ble årets mestvinnende. Nå har han dannet Pimp AS.

Lettere beskjemmet over firmanavnet, som på norsk betyr hallik, forklarer han at uttrykket funker bra i russemiljø.

Han har bokstavelig talt en kø av busser som skal innredes de nærmeste ukene. Oppdrag fra Bergen og Steinkjer har han henvist til lokale folk. Det som startet med et eksperiment er blitt heltidsjobben til den møbelsnekkerutdannede lastebilsjåføren, skriver Romerikes Blad.

– Det er hektisk om dagen, med det er utrolig gøy. Russen er en krevende kundegruppe, det kan bli mye ombestemmelser – derfor er det viktig at vi har klare avtaler i bunnen, sier Rodequist, som ikke vil ut med noen gjennomsnittspris på en bussinnredning:

– Det kan variere veldig. Mange gjør en del selv.

Historisk seier

Det er det innvendige arbeidet som er møbelsnekkerens område – den utvendige malingen gjør andre.

– Jeg bidrar gjerne med ideer, det er jo en del klisjeer som går igjen i russemiljø, og det gjelder å finne på noe nytt og overraskende. Da jeg foreslo temaet «historisk russ» i fjor, hoppet bussgjengen rett på – og vi gikk på nettet og etterlyste gamle russeeffekter, mens moren min laget en diger russelue for bussen, forteller Henning Rodequist om arbeidet med det som ble en alt annet enn rølpete russebuss.

Hemmelig pynt

Å være russemøbelsnekker medfører taushetsklausuler som går Det kongelige Slott en høy gang. RB får ikke titte inn i bussen som er så å si klar. Vi blir i stedet geleidet innabords i en buss som er strippet for det aller meste:

– Det er stor konkurranse om å ha den flotteste bussen, og mange legger mye ressurser inn i bussen sin. Da vil man ikke at andre bare kan rappe ideene.

– Mange mener nettopp ressursbruken er blitt et hysteri?

– Jeg ser det slik at når russen hyrer firmaet mitt, så sparer de tid som kan brukes til skolearbeidet og/eller jobb. Det er også et sikkerhetsaspekt ved at innredningen blir faglig forsvarlig montert. Jeg har en jobb som utfordrer meg både faglig og som person. Og jeg får kaste ball med masse flotte ungdommer. Det eneste som kan kjennes litt trist, er selvfølgelig tradisjonen med at bussinventaret herpes når russefeiringa avsluttes. Men russ tenker forskjellig – jeg har en buss i år hvor hovedstrukturen er intakt, og eierne har bestemt seg for å beholde for eksempel setene, sier Henning Rodequist, og går løs på demonteringen av innvendige vegger.

Dette inventaret er «rester» fra i fjor. Om noen uker er bussen «ny» inni. Foto: Romerikes Blad
Dette inventaret er «rester» fra i fjor. Om noen uker er bussen «ny» inni. Foto: Romerikes Blad

– Hvordan var din egen russebuss?

– Jeg var gulruss på Skedsmo vgs. for ganske mange år siden, vi var tre som feiret og hadde det kjempegøy. Men buss hadde vi ikke!

62 på Øvre

Det nye året vekket etableringslysten, også på Øvre Romerike. Pimp AS er en av 62 nyetableringer i Øvre-kommunene i årets første måned.

På Romerike totalt ble 184 nye virksomheter Brønnøysundregistrene i januar.

Les flere bilsaker i RBs motormagsin her

Les også: Kompisgjeng bruker 2,5 millioner på russebussen