Helt strøken - men eieren vil ikke EU-godkjenne den

Kadetten er 35 år gammel og nesten som ny.

Denne bilen er en 1979-modell - men akkurat det skulle man virkelig ikke tro. Så har den også rullet mindre enn 1.000 kilometer på disse årene ...
Denne bilen er en 1979-modell - men akkurat det skulle man virkelig ikke tro. Så har den også rullet mindre enn 1.000 kilometer på disse årene ...

Det hender at det dukker opp noen ganske unike biler på bruktbilmarkedet. Og dette er helt klart en av dem. 1979-modellen, av typen Opel Kadett C, har nemlig kun kjørt 987 kilometer (!). Det er smått sensasjonelt.

Forklaringen på dette er at første eier var "tante Bjørg" - og hun brukte bare bilen noen få turer i 1979/80. Siden har den stått lagret i garasje.

Nå er det såpass spesiell kilometerstand på den at selger ikke vil EU-godkjenne den, fordi bilen da må kjøres til et verksted. Dermed ville det blitt dratt på den "unødvendige" kilometer.

Den har du ikke hørt før? Men det opplyses også i annonsen at bilen kan fraktes på henger for EU-godkjenning, om det er ønskelig.

Les også: Opel Admiral: Finnes bare to i Norge - og Lars har begge!

Åpen for bud

Prisen på bilen er satt til 150.000 kroner - men selger er åpen for bud. Og så langt er det høyeste budet på 85.000 kroner. Vi blir imidlertid overrasket om det ikke kommer noen som vil by mer for den. 

Bilens tidsriktige gule/orange lakk er helrenovert, da det oppstod en del lakkrust mens bilen sto parkert i garasjen fra 1979 til 2007. Felgene er også glassblåst og pulverlakkert.

Motoren er en 1,2-liter som byr på svimlende 55 hk. Bakhjulsdrift var standard på disse - og det er manuell girkasse.

Les også: Denne 44 år gamle Opelen er nesten som ny!

Klassiker

Dekkene er byttet, men de originale sommerdekkene fra 1979 følger med. Tenningsdeler, som coil, stifter, kondensator og plugger måtte byttes da den skulle starter etter 16-17 år.

Nå er altså tiden moden for at den kan få en ny, entusiastisk eier. 

Den gule bilen er i alle fall noe helt for seg selv - og Kadett C er for lengst blitt en skikkelig klassiker, fra Opels velmaktsdager. Mest verdsatt er riktignok coupeen - men et såpass unikt eksemplar som vi snakker om her bør likevel være høyst interessant for mange.

Det ligger akkurat nå 22 Kadetter til salgs på finn.no - og prisene varierer veldig, avhengig av stand på bilen. 

Klikk her for å se hele annonsen

- Helt strålende

Eventuell ny eier har nok heller ikke tenkt å ha dette som en bruksbil - forhåpentligvis blir den i stedet tatt godt vare på for ettertiden. 

- Det som er viktig når en kjøper en så unik bil, er at den blir lagret på en god måte. Det gjelder å unngå for mye fukt, ellers kan det fort oppstå rust. Men samtidig må det ikke blir for tørt, for da kan gummi og foringer bli ødelagt, sier Brooms bilekspert, Benny Christensen.

Han fryder seg over at det fortsatt finnes såpass unike biler i den norske bilparken.

- Det er helt strålende at noen tar vare på slike biler - dette er jo rene tidsmaskinen! La oss bare håpe at dukker opp en fornuftig ny eier, som vil ta godt vare på den videre, legger Benny til.

(Takk for tipset til "halloooo", som nevnte annonsen i kommentarfeltet i en annen Broom-sak!:)

Les også: Unik sportsbil med adelig fortid - funnet i en hekk!