PS skiboks
PS skiboks

- Heller en dassrull enn en slalomsko i bakhodet

Irene lurer på om hun kan pakke tunge ting i skiboksen. Se hva Brooms bilekspert svarte under nettmøtet

Benny Christensen er Brooms bilekspert. I "Spør Benny"-seksjonen her på broom.no svarer han på alt som har med bil å gjøre. Her er et av spørsmålene fra siste nettmøte:

Irene spør:

Hei. Jeg lurer på noe angående skiboks. Har alltid trodd det er best å pakke de tyngste tingene i boksen, men når vi snakket om det i kantina i går var det flere som sa det er feil. Hva stemmer egentlig?

Har du tunge ting i bilen er jo det dumt om du skulle krasje. Jeg tenker at det er bedre å få en pakke med dopapir i hodet enn en slalomsko. Hørt at bilen kan tippe hvis skiboksen er for tung, men jeg holder meg alltid til fartsgrensen, og har aldri merket noe når jeg kjører.

Kan jeg fortsette å pakke tunge ting i skiboksen?

Benny svarer:

Hallo Irene. Dette er en veldig aktuell problestilling som nok diskuteres i flere kantiner...

Generellt sett så skal man IKKE ha tunge ting i takboksen fordi dette endrer bilens tyngdepunkt. Noe som igjen endrer kjøreegenskapene, til det verre.

Men slalomsko går så klart fint, og jeg er enig med deg, vil heller ha en dassrull i bakhue enn en slalomsko. Men tunge bager, tunge esker, bruskasser, murstein og sementsekker bør du pakke lavt i bilen og eventuelt surre fast slik at de holder seg på plass uansett hva som måtte skje.

Stort arkiv

Alle spørsmål Benny svarer på, legger seg automatisk inn under de ulike bilmerkene her på broom.no.

Du kan også lese alle svarene på Spør Benny-seksjonen - klikk her:

Velkommen - og lykke til!

På bruktbiljakt? Sjekk oversikten i Brooms bruktbilguide - klikk her: