Mitsubishi usett oppslag_edited 1
Mitsubishi usett oppslag_edited 1

Hele 316 nordmenn har kjøpt denne - usett!

...og de velger ikke den SUV-modellen du skulle tro - Les her:

- Vi har fått utrolig god respons på denne bilen. Først fra forhandlerne våre - og nå fra kundene. Det er veldig moro å kunne selge så mye av en bil før den i det hele tatt er i landet, sier Bernt Jessen - administrerende direktør i Mitsubishi Norge.

Broom er akkurat nå på presentasjonen av Mitsubishis nye SUV ASX - i Danmark. Her har norske biljournalister i dag prøvekjørt bilen som kommer til Norge i august.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

Mits SVX 4
Mits SVX 4

Liten SUV

Selv kaller Mitsubishi ASX for en crossover. Dette er en bil som plasserer seg blant de mindre modellene i SUV-segmentet.

430 cm lang er den ørlite mindre enn Nissan Qashqai (432 cm) - men en god del større enn biler som Skoda Yeti (422 cm) og ikke minst Toyota Urban Cruiser (393 cm).

Kjøper dyre versjoner

Mitsubishi priser aggressivt og er prisledende med innstegsmodellen som starter på 231 900.

Da får du 1,6-liters bensinmotor på 117 hk - og trekk på bare forhjulene. Men de aller fleste kundene kjøper mer påkostede utgaver:

Hypp på brukt SUV? Les her!

Klart mest med 4x4

- Så langt ligger det an til rundt 75 prosent firehjulstrekk og 25 prosent forhjulstrekk på ASX. Det er også omtrent som vi hadde kalkulert med. Dessuten ser vi allerede nå at veldig mange kunder vil ha en godt utstyrt bil.

- Vår volummodell kommer til å bli 1,8-liters diesel med 115 hk - i utstyrsversjonen Instyle +. Så langt har nærmere 70 prosent av kundene valgt denne. Da kommer ASX på 337 900 kroner, forteller en entusiastisk Bernt Jessen.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

Mits SVX 3
Mits SVX 3

Nye kunder

Til den prisen får du ”full pakke” bil. Med blant annet vidvinkel xenonlys, skinnseter, multikommunikasjonssystem med navigasjon og musikkserver - og panorama-glasstak.

ASX har for øvrig samme akselavstand som storebror Outlander - Mitsubishis suverent mest solgte bil i Norge. De to bilene har veldig mye til felles under skallet. Med Outlander har Mitsubishi klart å trekke til seg mange nye kunder. Målet er å oppnå det samme med ASX.

1200 biler i år

- Ja, på Outlander har vi mange som kommer fra biler som VW Passat og Ford Mondeo. Vi tror at ASX vil appellere til de som i dag kjører for eksempel VW Golf, Opel Astra og Ford Focus.

- I ASX får de en mer høyreist bil som også har firehjulstrekk. Og i forhold til ”bil for penga”, er vi svært konkurransedyktige med denne modellen, sier Bernt Jessen.

De første demobilene er på plass i Norge i disse dager. Og i august kommer første store ladning med ASX til landet - med båt. Salgsmålet for 2010 er 1200 biler.

Er denne verdens vakreste?

Er dette en bil du kunne tenkt deg? Skriv i kommentarfeltet under!