Dette er  1 serien i tii konsept.
Dette er 1 serien i tii konsept.

Heftig BMW på vei

Ny og sporty 1-serie skal ta innersvingen på alle GTI-ene.

Lyst på mye krefter i liten BMW? Da kommer snart bilen som kanskje er den rette for deg.

Nå blir det nemlig bekreftet at BMW jobber med en ny verstingversjon av 1-serien. Den skal være klar til lansering neste år.

Godt over 300 hk

Sjefen for BMWs M-divisjon, Dr. Kay Segler, sier til engelske Autocar at bilen ikke skal hete M1. Det er for å unngå forveksling med BMWs superbil med samme navn som ble produsert mellom 1978 og 1981.

M-gutta skal ta utgangspunkt i coupe-utgaven av 1-serien. Sannsynligvis finner vi en 3-liters sekser under panseret, med godt over 300 hestekrefter. Her er ambisjonen å gå utenpå det som finnes av GTI-biler på markedet. Ikke bare på kjøreegenskaper, men også på rå krefter.

Lyst på liten GTI til under 350 000 kr.? Les mer her

Under seks sekunder

Det er ikke kjent om bilen skal strippes for vekt i standardversjon. Hvis ikke ligger det an til lettere spesialutgaver etter hvert. Uansett skal ambisjonen være å få en tid på 0-100 km/t på under fem sekunder.

Standard-understellet er kjent for å tåle mye og selve grunnkonstruksjonen blir med videre også til verstingutgaven. Men M-divisjonen skal selvfølgelig gjøre sitt både med fjæring og demping. Fokus ligger som kjent ikke primært på komfort når du kjøper en bil som dette.

LES OGSÅ: BMW er verdens mest verdifulle bilmerke

Nesten en million

Prismessig skal bilen inn et godt stykke under M3, samtidig som den ligger seg på toppen av rekken av 1-serien.

Dyreste 1-serie du kan kjøpe i Norge i dag er 135i cabriolet. Med 3-liter på 306 hk og automatgir koster den fra 919 900 kroner.

I Derricks hjulspor - les testen på BMW 7-serie her

BMW-1-serie-cabriolet
BMW-1-serie-cabriolet