Har nybilene fått flere feil?

Den ene nybilen etter den andre blir tilbakekalt. Har kvaliteten blitt dårligere?

Illustrasjonsfoto. (Foto: Scanpix)
Illustrasjonsfoto. (Foto: Scanpix)

Benny Christensen er Brooms bilekspert. I Spør Benny-seksjonen her på broom.no svarer han på alt som har med bil å gjøre. Her er et av spørsmålene fra siste nettmøte:

Per Steinar spør:

Etter å ha lest om den ene bilmodellen etter den andre som blir kalt tilbake for til dels alvorlige feil må man jo begynne å lure på om nybilene har blitt dårligere de siste årene. Jeg kan ikke skjønne at et så stort selskap som Toyota kan gå på en slik blemme. Hvordan er ditt inntrykk? Har nybilene blitt dårligere eller det bare mer fokus og mer skriving i media om disse tingene som gjør det?

Benny svarer:

Hei Per Steinar. Ja, enig at man kan begynne å lure. Det har vært noen veldig kjedelige saker i det siste, spesielt for Toyota.

Jeg tror nok ikke kvaliteten generelt har blitt dårligere på nybiler, men det er helt klart et problem at bilene blir stadig mer avanserte og får mer og mer utstyr. Dermed blir det potensielt flere ting som kan gå galt. Kanskje ikke de første årene, men når dagens nybiler blir "gamle" kan de blir kostbare å holde.

Samtidig har det nok blitt litt slik at mange forventer at nybiler skal være helt feilfrie og sånn vil det nok aldri bli. Ting går i stykker og feil kan oppstå. Men rene produksjonsfeil som det her er snakk om, burde selvfølgelig strengt tatt vært unødvendig.

Det skriver nok også mer om dette i media, det tror jeg er en riktig observasjon. Men akkurat nå er det mye på en gang, ikke tvil om det.

Kjempe-offensiv fra Toyota - les mer her

Stort arkiv

Alle spørsmål Benny svarer på, legger seg automatisk inn under de ulike bilmerkene her på broom.no.

Du kan også lese alle svarene på Spør Benny-seksjonen

Velkommen - og lykke til!

Sjekk Brooms samling av biltester - klikk her