Rødt forbindes gjerne med sportslige biler   men fra nå av kan det også forbindes med noe helt annet. Og mindre hyggelig ...
Rødt forbindes gjerne med sportslige biler men fra nå av kan det også forbindes med noe helt annet. Og mindre hyggelig ...

Har du rød bil? Da må du se opp!

Merkelig statistikk avslører nemlig at denne fargen er svært utsatt.

Det forskes på så mangt. Ja, de mest utrolige ting brukes det faktisk betydelige summer på å finne ut av. Det vi skal fortelle om her føyer seg glatt inn i rekken av det mer kuriøse.

Det har seg nemlig slik at en gruppe britiske forskere ville finne ut hvilke bilfarge fugler, og jeg beklager allerede for det finnes ingen fin måte å si dette på, bæsjer mest på.

Og nå har vi altså svaret på spørsmålet ingen andre enn forskerne vel egentlig har stilt.

Del med dine Facebook-venner

LES OGSÅ: Denne bilen går på bæsj

1100 biler

Så vent på trommevirvelen og len deg framover i forventning: Den mest utsatte bilfargen er rød!

Hele 18 prosent av de røde bilene ble rammet av fugleavføring. Blå og svarte biler hadde visstnok også en høy risiko for å bli truffet – med henholdsvis 14 og 11 prosent.

Dette vil naturligvis endre livet ditt på måter du ikke kan forestille deg. Men vit altså at over 1100 biler ble parkert i byene Leeds, Manchester, Glasgow, Brighton og Bristol – og at en gruppe forskere har jobbet i lange tider for å gi deg svaret.

LES OGSÅ: 10 ting du ikke behøver å vite om biler

Grønn best

Like interessant som hvilke farge som er mest utsatt, er kanskje det å vite hvilken som er minst utsatt. Og vi kan røpe det også – det er grønn. Kun en prosent av de grønne bilene ble tilgriset.

Også sølvfarget og grå biler hadde lav risiko for å bli truffet.

Midt på treet finner vi hvit. Syv prosent av de hvite bilene ble truffet av fuglenes små "bomber".

LES OGSÅ: De ti rareste bilferietipsene

Forklaring

Noen vitenskapelig forklaring på resultatene har vi foreløpig ikke fått. Det ventes kanskje på mer statlige midler for å kunne forske grundig på dette?

Men, det spekuleres i at rødt er mest utsatt fordi røde biler generelt vaskes oftere - årsaken er angivelig at eierne er mer opptatt av bil enn den generelle hop. Og at den glinsende lakken minner mer om vann enn på andre biler – og siden vann er det stedet der fuglene i utgangspunktet vil slippe avføringen sin, så kan det være en forklaring.

LES OGSÅ: BMW X5: Tre ting du ikke visste ...