Har du noe å skjule? Husk å trykke på denne knappen!

Bilen vet mer og mer om deg – men Opel har en løsning!

Opel lanserer akkurat nå sitt OnStar-system, som byr på en rekke innovasjoner i sitt segment. Blant annet blir bilen 'overvåket' og kan sende informasjon om hvor den er til en App. Eller, hvis du ikke vil at noen skal vite hvor er du, så kan du trykke på Privat-knappen i bilen, som sørger for at du kan kjøre hvor du vil, uten at noen får vite hvor du er ... Illustrasjonsfoto 
Opel lanserer akkurat nå sitt OnStar-system, som byr på en rekke innovasjoner i sitt segment. Blant annet blir bilen "overvåket" og kan sende informasjon om hvor den er til en App. Eller, hvis du ikke vil at noen skal vite hvor er du, så kan du trykke på Privat-knappen i bilen, som sørger for at du kan kjøre hvor du vil, uten at noen får vite hvor du er ... Illustrasjonsfoto 

Utviklingen av teknologien som brukes i biler går stadig nye veier. Og det er ikke lenger bare de dyreste merkene som har avanserte systemer.

Opel er akkurat nå i ferd med å rulle ut sitt "Opel OnStar"-system i Norge. Her får kundene tjenester som til nå har vært forbeholdt luksusbiler.

Døgnet rundt, 365 dager i året, har blant annet Opel-eiere som har OnStar tilgang til en kvalifisert, norsktalende rådgiver via bilens infotainment- og blue tooth-system.

Det er nå du skal kjøpe Opel Manta

Står til disposisjon

– Her kan du ringe og be om assistanse til hva de måtte være. For eksempel hjelp til å legge inn en adresse i navigasjonen, finne en god restaurant, sjekke flytider eller få stilt en diagnose på bilen, forteller Opels informasjonssjef i Norge, Stein Pettersen.

Og tjenesten er ikke avhengig av at du er innenfor landets grenser, den er like operativ uansett hvor du måtte befinne deg, så lenge det er dekning.

– Det er en ekstra antenne på taket som gir bilen god dekning, og dessuten sørger for stabilt og raskt internett. Denne bidrar også til at bilen er online og fungerer som WIFI-sone for opptil sju ulike enheter.

OnStar kan sende informasjon om hvor bilen er, blant annet til nødetater, om det skulle skje en ulykke.
OnStar kan sende informasjon om hvor bilen er, blant annet til nødetater, om det skulle skje en ulykke.

App

OnStar inkluderer også en App, som blant annet gjør at det mulig å låse/låse opp dørene, kontrollere levetiden på oljen, tute med hornet, sjekke dekktrykket og blinke med lysene.

Appen gjør det også mulig å finne ut hvor bilen står parkert og hvor den kjører.

– Men du har selv kontroll over hvilken informasjon OnStar kan gi fra seg til Appen. Du kan når som helst skjule bilens plassering ved å trykke på og holde inne privat-knappen i ca fem sekunder. Dette overstyres kun ved eventuelle nødstilfeller, fortsetter Pettersen.

Greit å vite ...

Appen gjør det blant annet mulig å låse/låse opp bilen, sjekke dekktrykk, batteri og olje.
Appen gjør det blant annet mulig å låse/låse opp bilen, sjekke dekktrykk, batteri og olje.

Topp 10: De råeste fra Opel

Automatisk ulykkesvarsling

Ved en kollisjon vil innebygde sensorer automatisk varsle en OnStar-rådgiver, som umiddelbart tilkobles bilen. Rådigveren vil vurdere situasjonen og om nødvendig varsle nødetater og gi dem din nøyaktige GPS-plassering.

– Opels rådgiver vil først forsøke å få kontakt med sjåføren for å få en rapport om hva som har skjedd. Får vi ikke kontakt, blir nødetater varslet. Systemet sender også viktige data om bilens status til nødetatene, som nøyaktig plassering, kjøreretning, farge på bilen og skadeomfang, forklarer Pettersen.

Servicehjelp

Om det skulle bli nødvendig med nødhjelp, uten at bilen har krasjet, for eksempel av medisinske årsaker, eller om andre har vært i en ulykke, kan du ringe ved å holde inne SOS-knappen.

En egen serviceknapp brukes for å tilkalle teknisk bistand, om du skulle få motorstopp.

Apple Car Play blir er også tilgjengelig i Opels nye OnStar-system.
Apple Car Play blir er også tilgjengelig i Opels nye OnStar-system.

Dette er en perfekt Norges-bil

Stjålet bil

Hvis bilen din blir stjålet, vil også OnStar hjelpe deg. Da brukes bilens gjenfinningssystem (som i dette tilfelle vil overstyre tyvens eventuelle forsøk på å trykke inn Privat-knappen) til å lokalisere den.

Rådgiveren din kan også blokkere tenning av bilen ved bruk av fjernstyring, slik at bilen ikke kan startes opp igjen.

– Opel OnStar blir tilgjengelig i stort sett alle modellene våre. Det betyr at vi sørger for å leve opp til vårt mål om å gjøre avansert utstyr tilgjengelig for en større del av befolkningen, sier Opels informasjonssjef.

Et firesifret antall nordmenn har allerede bestilt Opels elbil Ampera-e. Den blir også tilgjengelig med Opel OnStar.
Et firesifret antall nordmenn har allerede bestilt Opels elbil Ampera-e. Den blir også tilgjengelig med Opel OnStar.

Sjeldne Opel-klassikere dukket opp på uventet sted