-Har du maken skal jeg gå til Oslo og spise hatten min

Klar tale fra selgeren. Men hva er det egentlig han selger? Les mer her:

Har du maken, da vil vi vite det!
Har du maken, da vil vi vite det!

Leif har en doning som er så spesiell at han er villig til å gå 14 mil - fra Gjøvik til Oslo - og attpåtil spise hatten sin om det skulle dukke opp noen med maken. Det skriver han i alle fall i annonsen han har lagt ut.

I og med at han laget den selv, er vel strengt tatt ikke sjansen så veldig stor for det blir gå-tur på Totningen!

Ramma er fra en 80-talls BMX-sykkel, mens motoren stammer fra en enda eldre gressklipper, og er i følge eieren nå trimmet til ca 6 hk. Nok til å gi doningen en toppfart på ca 50 km/t, både oppover og nedover.

Kamuflasjefarge

Den lar seg ikke registrere, men Leif har tatt hensyn til dette og malt den i kamuflasje-farger. Så du bare svinger i grøfta og gjemmer deg bak nærmeste stein eller busk om du møter den lokale sheriffen!

Behov for litt mer plass? Les test av Porsche Cayenne her:Osehjul
Osehjul

For å se hele annonsen, klikk her:

Vi tar en telefon til Leif for å sjekke litt hvordan interessen er.

- Hei du, det er fra Broom. Nå – må du ut og gå snart?

- He, he.. nei.... ser ut som jeg slipper det ennå, gitt. Men jeg har flere par gode sko, så gåturen er jeg egentlig ikke redd for – da er det verre med den hatten...

- Kan tenke meg det. Hva slags hatt skal du spise?

Har ikke hatt

- Er ikke så gammel så jeg har hatt ennå, men blir det aktuelt, så får jeg kjøpe meg en. En som ikke er altfor stor.... Kommer det litt tankfullt fra selgeren.

- Hvorfor bygde du denne farkosten i utgangspunktet?

- Tror det må være kombinasjonen av litt for mye fritid på det tidspunktet, og kanskje litt for stort inntak av sukker – slik at energinivået ble i overkant høyt. Jeg gjorde det bare – uten mål og mening... Men den ble jo fin og vekker masse oppsikt!

- Har konstruksjonen noen svakheter?

- Tjaaa... litt dårlige bremser kanskje. Vil vel si det slik at solide skosåler er en forutsetning hvis du skal kjøre langtur med denne, avslutter Leif som til daglig jobber som Mercedes-mekaniker på Gjøvik.

Lyst på bil i stedet? Sjekk vår bruktbil-guide her

Kjenner du noen?

Nordmenn er jo et kreativt folkeferd, og det finnes sikkert mye morsomt rundt omkring i garasjer og kjellere. Det ryktes om hjemmelagete skitrekk med Opel-motor og gocarter med gressklipper-motor, bare for å nevne noe.

Har du – eller kjenner de noen – som har noe laget morsomt? Da vil vi gjerne vite det.

Send oss en mail med bilder og en kort beskrivelse til: tips@broom.no