Har du hørt om denne byen før?

Her er det noen som har lagt et aldri så lite påskeegg...

Skilt i Hønengaten ('gummikrysset') hvor det står 'Hønesfoss' i stedet for Hønefoss  (Foto:  Knut Andreas Ramsrud, ringblad.no/ANB)
Skilt i Hønengaten ("gummikrysset") hvor det står "Hønesfoss" i stedet for Hønefoss (Foto: Knut Andreas Ramsrud, ringblad.no/ANB)

Allerede mens skiltmontørene var i ferd med å skru på plass skiltene, fikk Ringerikes Blad den første henvendelsen fra en leser: Bynavnet Hønefoss har fått en ny og interessant skrivemåte - «Hønesfoss».

Lover nye skilt

- Dette må vi ta tak i. Her må fabrikken lage nye skilter, konstaterer Rustad. Han regner med at det er snakk om en feil hos skiltprodusenten, som Statens Vegvesen bestiller skiltene fra.

Skiltansvarlig Erling Rustad i Statens Vegvesen kjente ikke til problemet da Ringerikes Blad ringte ham opp i går ettermiddag, men han lovte å ta tak i problemet.

Logisk forklaring

Noen vil kanskje reagere på at det skiltes sørover til Hønefoss Nord, og nordover til Hønefoss Sør, men det har en mer logisk forklaring.

Her ønsker man å dirigere trafikken til de sørlige delene av byen utenom sentrum, via E16. Og fra skiltene øverst i Hønengaten er jo Hønefoss Nord det første du kommer til når du kjører sørover.

Du kan lese mer om bil og trafikk på ringblad.no - her:

LES OGSÅ: Dette skiltet er ulovlig