Å bytte bil etter bare noen måneder blir fort veldig dyrt.  (Foto: Broom.no)
Å bytte bil etter bare noen måneder blir fort veldig dyrt. (Foto: Broom.no)

Har den ene – skulle hatt den andre

Feilkjøp av bil kan fort koste deg 50 000 kroner.

Benny Christensen er Brooms bilekspert. I "Spør Benny"-seksjonen på broom.no svarer han på alt som har med bil å gjøre.

Her er et av spørsmålene fra siste nettmøte:

Hei.

Jeg kjøpte en BMW 316d (2011) for bare noen måneder siden og er veldig fornøyd med bilen. Men jeg merker at den nok er for liten (baksetet er ikke noe problem, men bagasjerommet ...) og lav for oss. I tillegg sliter min bedre halvdels rygg med at bilen er lav og dermed litt krevende og vond å komme inn og ut av.

Bilen kostet 330 000 når den hadde gått 700km, nå har den gått 6000km. Hva skal jeg gjøre for ikke å tape for mye penger når vi bytter. En mulighet er å bytte den mot en BMW X3?

Hva kan jeg regne med å få for bilen hvis jeg selger den privat?

Del med Facebook-vennene dine

Benny svarer:

Heisann! Klart du kan bytte den inn i en større BMW - og en X3 høres veldig fornuftig ut i deres tilfelle. Den nye har jo blitt skikkelig fin bil også! En BMW-forhandler er normalt også den som vil gi deg mest for bilen du har nå ved innbytte.

Men uansett går du nok på en lite "smell" her rent økonomisk. Du har jo hatt bilen akkurat den perioden hvor avskrivningen er aller tøffest – nemlig de første månedene og kilometerne. Synd, men slik er det.

Nå om dagen er det slett ikke lett – men om du klarer å selge bilen din privat så er nok det noe som vil hjelpe deg å begrense tapet noe. Når jeg sier at det ikke er lett så er det fordi det ligger rekordmange biler ut til salgs om dagen.

Veldig mange som kjøper bil i denne prisklassen har innbytte – noe som jo blir litt plundrete for deg.

Det er jo slik med bilhandel at man helst skulle solgt og kjøpt samme dag, derfor er innbytte lettvint selv om det også ofte er dyrt.

Har BMW 3-serie...
Har BMW 3-serie...
Ønsker seg BMW X3
Ønsker seg BMW X3

Jeg synes uansett du skal ta noen fine bilder av bilen, lage en fin og god annonsetekst og forsøke å selge den selv. Lykkes du vinner du fort mange tusenlapper - og bilen din bør være attraktiv. Jeg regner jo med at den er god som ny - så det er helt klart verdt et forsøk!

Du må selvfølgelig også ta kontakt med en forhandler og forklare problemet og uføret du har havnet opp i også. Og se hva de kan tilby deg. Jeg er helt sikker på at de vil strekke seg langt for å hjelpe deg. De ønsker garantert å beholde deg som BMW-kunde i årene som kommer. Kanskje bil ikke forskjellen så stor som mine spådommer ...

Du sier ikke om bilen din er sedan eller Touring og heller ikke noe om utstyr, derfor blir min prisgjett litt ett skudd i blinde. Om det er en sedan som er normalt utstyrt og uten M-Pakke så tipper jeg du til slutt vil få ca. 280 000,- for den ved privat salg. Du må selvfølgelig prise den litt høyere i utgangspunktet, rundt 290 000,- vil jeg tro er en grei utgangspris her.

Du taper altså fort 50 000 på feilkjøpet.

Er det en Touring får du ca. 20 000 mer og har du mye utstyr – så får du enda litt til, og da blir det slett ikke så ille.

Les vår test av BMW X3 her:

Del med Facebook-vennene dine

Stasjonsvogna for deg som har lyst på racerbil:

Stort arkiv

Alle spørsmål Benny svarer på, legger seg automatisk inn under de ulike bilmerkene her på broom.no.

Du kan også lese alle svarene på Spør Benny-seksjonen

Velkommen – og lykke til!

LES OGSÅ: Disse familiene er mest fornøyde med bilen sin

Har du innspill eller erfaringer – skriv inn i kommentarfeltet under: