Han skal gi alle bilinteresserte noe helt nytt

Lorden har startet sin egen Podcast.

Lord Arnstein Landsem er en av Norges mest profilerte biljournalister. Nå har han også startet sin egen Podcast. Her fra en prøvekjøring av Gumpert Apollo for hans tidligere arbeidsgiver Autofil. Foto: Fredrik Otterstad.
Lord Arnstein Landsem er en av Norges mest profilerte biljournalister. Nå har han også startet sin egen Podcast. Her fra en prøvekjøring av Gumpert Apollo for hans tidligere arbeidsgiver Autofil. Foto: Fredrik Otterstad.

Er du interessert i bil, er det mange steder å hente informasjon og underholdning. Det finnes en rekke nettsider (som den du leser nå), et utall blader og magasiner og veldig mye av levende bilder.

Med podcast om bil, det har vi ikke hatt her til lands – før nå.

Men nå har vi fått det. Bak en ny satsing står forfatteren, biljournalisten og superentusiasten Lord Arnstein Landsem, i samarbeid med podcast-produsenten Perplex.no.

Kjører mye bil

Han er fast bidragsyter her på broom.no, nå kan du også høre ham i en ukentlig podcast.

– Jeg og Perplex.no har startet dette rett og slett fordi det ikke finnes noen Podcast om bil i Norge. Man kan få tak i det meste annet, men ikke bil. Og bil gjør seg godt på radio, spesielt hvis det handler om gode historier. Målgruppen er vel helst de som kjører mye bil, og vil ha noe å høre på, uten reklame og musikk, sier Lorden selv.

Hver onsdag slippes en ny episode på iTunes og Soundcloud, med varighet på 30-40 minutter.

Meldte overgang til Broom: Her kan du lese mer om Lorden

Skrellet de av lakken?

Lorden er kjent for et temmelig unikt kunnskapsnivå rundt bil. Hva kan vi så vente oss i Podcasten hans?

– Jeg prøver å fokusere på ulike ting og hendelser fra bilhistorien, som jeg tror vil være interessant for mange å høre om. For eksempel den påståtte hendelsen da Mercedes-teamet i 1934 skrellet av den hvite lakken for å ta bort de to nødvendige kilo de trengte for å nå vektgrensen. Er den historien virkelig sann?

Mye rar kunnskap

– Ja, er den det?

– He he, den som hører på skal få svaret på det! Av andre ting kan jeg nevne James Dean sin Porsche? Hvilte det en forbannelse over den? Hva med doping i motorsport, har det forekommet? Hva er de ti beste bilfilmene? Hva er tidenes mest dramatiske Formel 1-sesong? Hvem er tidenes beste racerførere? Var John DeLorean en visjonær filantrop, eller en kjeltring av verste sort? Osv osv. Dette er temaer jeg tror jeg selv ville vært interessert i å høre på hvis jeg satt i kø på vei inn til jobb om morgenen. Ikke noe krangling eller diskusjoner med flere programledere samtidig, ikke noe forsøk på å være kul eller trendy, men bare gode historier om interessante temaer, sier Lorden, og legger til:

– Jeg er vel et kjent navn for noen etterhvert, og mange vet at jeg har mye rar kunnskap oppi topplokket som jeg ikke får brukt så mye av til hverdags. Så en Podcast er en fin sjanse til å gå litt inn i dybden på det jeg synes er gode og interessante historier fra bilverdenen.

Her kan du høre på Podcasten

Lordens egen bilsamling inneholder litt av hvert, blant annet denne meget spesielle farkosten.
Lordens egen bilsamling inneholder litt av hvert, blant annet denne meget spesielle farkosten.

Lorden oppsummerer: En biltur blir ikke bedre enn dette