Han har eid over 50 Volvoer – nå er han klassiker-redaktør

Bilekspert Benny har realisert en drøm.

Benny Christensen er bilekspert på Broom, nå har han også realisert drømmen om å lage bilblad.  Foto: Haakon Nordvik
Benny Christensen er bilekspert på Broom, nå har han også realisert drømmen om å lage bilblad.  Foto: Haakon Nordvik

Det er ikke så ofte det kommer ut nye blader i Norge.

Tvert imot. Det er tøffe tider i dette markedet, de siste årene har en rekke titler forsvunnet.

Men noen går mot strømmen. Akkurat nå lanseres VolvoKlassiker. Som navnet tilsier: Et blad som handler om klassisk Volvo.

Biler fra begynnelsen i 1927, og opp til 2000-tallet.

Volvo-råner

Bak dette står Broom, og en mann som etter hvert har blitt svært velkjent i det norske bilmiljøet. Benny Christensen (52) er til daglig bilekspert her på broom.no. Før det jobbet han en rekke år i bilbransjen – og før det igjen var han ekte Volvo-råner på Lillehammer!

– Det har nok alltid vært noe spesielt ved Volvo for min del. Min første bil var en Volvo. Jeg kjøpte den da jeg var 17, og pusset den opp slik at den skulle være klar til 18-års dagen. Det holdt akkurat. Jeg monterte stereo, trimmet motoren, ja fikk den slik jeg ville ha den. Og det ble starten på veldig mange Volvoer i mitt eie. Jeg sluttet å telle da jeg passerte 50. Noen har jeg hatt en god stund, andre ble kjøpt for å bli fikset på og satt i stand. Det ble en kombinasjon av hobby og livsstil for meg, forteller Benny.

Startet som bilmekaniker

– Og nå altså blad, kan du fortelle litt om det?

– Ja, dette er en gammel drøm som har blitt virkelighet. Gjennom jobben min i Broom har jeg erfart at det er utrolig mange Volvo-entusiaster rundt omkring i Norges land. Samtidig er det få som skriver om de klassiske bilene og interessen. Det aller meste av biljournalistikk handler jo om splitter nye biler. Ellers går det i klassikere som er så dyre at bare et fåtall har råd til dem. Det synes jeg er synd. Ekte lidenskap for bil handler ikke om penger og status. For mange handler det om å ta vare på en bil eller biler som betyr noe spesielt for dem – og som blir en viktig del av identiteten deres. Det er dem vi har laget dette bladet for, sier Benny.

Selv startet han yrkeskarrieren som bilmekaniker på Lillehammer, før ferden gikk til Asker og Bærum. Benny var lidenskapelig opptatt av å skru og ville lære mest mulig. Det ble også oppdaget av omgivelsene. Han var i sin tid Norges første trestjerners Porsche-mekaniker. Benny tok nye karriereskritt. Han ble kundemottager, verksmester, selger, daglig leder – og jobbet også med leasing. Hele tiden var bil også hobbyen, ved siden av mye jobb.

VolvoKlassiker er 100 sider om bare én ting: Klassisk Volvo!
VolvoKlassiker er 100 sider om bare én ting: Klassisk Volvo!

Eirin var ikke så bilinteressert – så kjøpte hun gammel Volvo

Sa opp sikker jobb

– Jeg er nok en av dem som aldri blir lei av bil. Slik sett føler jeg meg også veldig privilegert. Jeg har hobbyen min som jobb. De senere årene har det blitt langt færre timer i garasjen, men jeg har da fortsatt noen prosjekter der også. Det er viktig!

– Og etter mange år i bilbransjen, begynte du også å skrive om bil?

– Ja, og det var egentlig ganske tilfeldig. Jeg er barndomskompis av Jan Erik Larssen som i sin tid startet både Autofil og Broom. Jeg begynte så smått å skrive i Autofil-magasinet for 10-12 siden. Da Broom ble startet i 2008, sa jeg opp sikker jobb i bilbransjen – og kastet meg på dette. Det har vært en utrolig reise. Mye jobb, mye å sette seg inn i og lære seg. Men du verden: Også veldig mye moro! Her kommer også VolvoKlassiker inn. Det er et prosjekt jeg har drømt om i mange år, men ikke trodd skulle være realistisk å få til. Men nå er det altså ute i kiosker, butikker og bensinstasjoner over hele landet, forteller Benny.

Akkurat nå er det ingen Volvoer i Bennys garasje, hobbybilen er en klassisk VW Golf cabriolet. Men han kan røpe at han har ting på gang...
Akkurat nå er det ingen Volvoer i Bennys garasje, hobbybilen er en klassisk VW Golf cabriolet. Men han kan røpe at han har ting på gang...

Superbilen blir frakjørt – av gammel Volvo

Kjendisstatus

De som kjenner ham godt, forteller om en jordnær og ganske beskjeden kar. Benny er vanligvis ikke den som liker å stikke seg fram. Men likevel har han tatt overgangen til internett og TV på strak arm. Han var lenge med-programleder på Broom, han er ofte å se på TV 2-programmer som «God morgen, Norge» og «TV 2 Hjelper Deg» - og har en høyt profilert rolle på broom.no som er Norges største nettside om bil.

Nå blir han kjent igjen mange steder, og det er ikke få selfier han har måttet stille opp på de siste årene.

– Det siste synes jeg bare er moro! Ellers må jeg si at jeg har et svært avslappet forhold til dette med kjendisstatus. Jeg gjør jobben min og trives med det! I forhold til TV tror jeg det eneste riktige er å være seg selv. Jeg har ingen utdanning eller spesiell opplæring på det. Tror også det ville blitt veldig kunstig hvis jeg skulle forsøke å spille en rolle. Jeg er Benny, rett og slett. Uansett om jeg sitter på hjemmekontoret og jobber, eller prater om bil på TV.

Slik blir gammel Volvo sprekere

Prisene er på vei oppover

– Men tilbake til VolvoKlassiker. Kan du si litt om innholdet her?

VolvoKlassiker er akkurat ute, over hele landet. 
VolvoKlassiker er akkurat ute, over hele landet. 

– Vi har hatt som målsetning å lage et blad man virkelig skal kose seg med – med mye godt og variert lesestoff. Det handler selvfølgelig mye om biler, men også mennesker. Vi har blant annet vært på besøk hos Norges mest spesielle og gjennomførte Volvo-forhandler. Vi har møtt Leif som jobbet 50 år som bilmekaniker og skrudde Volvo. Og vi har møtt Bård som lever av å selge klassiske biler. Vet du forresten hva han sier?

– Nei, fortell!

– Jo, at det er nå du bør kjøpe klassisk Volvo. Prisene er nemlig fort på vei oppover. Han gir oss sine aller beste kjøpetips. Dessuten har vi stor kjøpeguide på 240. Vi har sett nærmere på noen av bilene Volvo utviklet, men aldri satte i produksjon. Så har vi egen spesial på da Volvo dro til Italia og fikk laget snobbebiler. Ja, og så er det naturligvis både Amazon og PV og andre ekte bruksklassikere. Jeg synes vi har fått med oss veldig mye her, og nå er jeg naturligvis spent på hva entusiastene selv mener om bladet, sier Benny.

Låvefunn: Her hadde Volvo-skattene stått i 38 år