Griselekker stasjonsvogn? Sjekk denne!

Se hva Mercedes har funnet på nå.

cls SB 3
cls SB 3

Det finnes snart ikke den nisje-bilklassen som Mercedes ikke har en modell i. Her er de ute igjen - med en bil som vi vel ikke kan påstå at markedet har etterspurt i veldig stor grad før den kommer.

Men det skal Mercedes ha: Dette ser særdeles lekkert ut, selv om dette sannsynligvis også blir en av de minst praktiske stasjonsvognene på markedet.

Truffet innertier

Dette konseptet er en smakebit på en bil Mercedes snart skal vise på bilutstillingen i Beijing: Nemlig stasjonsvognutgaven av andre generasjon CLS.

Den linjelekre firedørs-coupeen har blitt en kjempesuksess, til tross for at den langt på vei bare er en mindre praktisk versjon av E-klassen. Til gjengjeld har Mercedes truffet skikkelig innertier med designet. Og det kommer de garantert ikke til å tukle med når CLS snart kommer i andre generasjon.

Og nå vokser altså CLS-"familien" til to modeller, selv om Mercedes ikke offisielt har bekreftet at denne stasjonsvogna kommer.

Se alle spionbildene av nye CLS - klikk her

Shooting break

Bilen er inspirert av de klassiske "shooting break"-modellene ethvert statusmerke med respekt for seg selv måtte ha for noen tiår siden. Det vil si litt mer plass enn i en coupe - uten at det skulle gå på bekostning av hverken kjøreegenskaper eller design.

Den gangen var det to (eller tre) dører som gjaldt, men Mercedes tar sjansen på å la nykommeren få fem dører. Ikke dumt med tanke på litt praktisk tenkning!

Mer hodeplass

cls-SB-4
cls-SB-4

Med ytre mål like under fem meter, blir dette en diger bil. Lengden kommer godt med, for høy er den absolutt ikke. Likevel bør passasjerene i baksetet ha adskillig bedre plass til hodet enn i den vanlige CLS-modellen. Bagasjeromsvolumet blir begrenset av den svært skrånende hekken, så noen rival til E-klasse stasjonsvogn er dette absolutt ikke.

Konseptbilen er utstyrt med to separate stoler bak, i stedet for tradisjonelt baksete. Materialvalg og finish i interiøret bærer preg av at dette skal være en svært eksklusiv bil. her er det aluminium og ekte treverk - og en svært karakteristisk midtkonsoll som trekker ned mellom forsetene.

En av de lekreste bruktbilene du kan kjøpe - les mer her

71 pærer

På motorfronten blir det store bensinmotorer, både V6 og V8. Dessuten en 2,1-liters diesel på i overkant av 200 hk og en større V6-diesel. Vi tar heller ingen store sjanser hvis vi tipper at også denne bilen vil komme med hybridløsning.

Og forresten: Frontlykene har 71 LED-diodepærer - hver. Ikke så rent dårlig det heller!

Les mer om BMW-en som blir en tøff konkurrent - klikk her

Dette er et av de nyeste spionbildene av kommende, andre generasjon CLS. Her i AMG-versjon. (Foto: Scoopy)
Dette er et av de nyeste spionbildene av kommende, andre generasjon CLS. Her i AMG-versjon. (Foto: Scoopy)