Nye Skoda Superb stasjonsvogn ruller nå inn i Norge. Mange kunder må smøre seg med tålmodighet, her er det nemlig ventetid på flere modeller.
Nye Skoda Superb stasjonsvogn ruller nå inn i Norge. Mange kunder må smøre seg med tålmodighet, her er det nemlig ventetid på flere modeller.

Glem Skoda-vitsene – nå står vi i kø for denne!

Ventelister på helt ny modell.

Skoda har de siste tiårene gjennomført en snuoperasjon bilbransjen knapt har sett maken til.

Etter at Volkswagen-konsernet kom inn på eiersiden, har Skoda sakte, men sikkert løftet både merkevare og salg. Fokus har hele tiden vært på å gi mest mulig bil for pengene. Det har vært en stor suksess.

I det siste har Skoda også begynt å legge mer vekt på design, og utfordrer for alvor de øvrige volummerkene.

Stor sukses

Et nytt bevis på det får vi når Skoda nå er i gang med å lansere stasjonsvognutgave av sin nye Superb i Norge.

Dette er Skodas største modell. Forgjengeren har vært en stor suksess i Norge, særlig i kombinasjonen stasjonsvogn og firehjulstrekk. Og mye tyder på at det vil ta av ytterligere med den nye modellen.

Og mens det tidligere kunne være tungt å selge Skoda i Norge, opplever importøren nå stor forhåndsinteresse – og ventelister.

Dette er en heftig Skoda!

Digert bagasjerom

– Ja. vi har solgt 700 biler så langt og det er vi veldig godt fornøyd med. Målsetningen for hele 2016 er 2.000 biler. Så langt har vi solgt overraskende mye av femdørs kombi. Men det er naturligvis stasjonsvogn som blir volumselgeren etter hvert, sier Jan Erik Haugen som er informasjonssjef for Skoda  i Norge.

Er du ute etter mest mulig plass for pengene, er det vanskelig å komme utenom Superb.

I stasjonsvognutgave har nykommeren et bagasjerom på hele 660 liter, det er det knapt noen konkurrenter som kan matche. Startprisen er likevel ikke høyere enn 309.000 kroner, da med 125-hesters bensinmotor.

Topp 10: Stasjonsvognene med mest plass

Ventetid

Broom kjenner til at flere kunder som har bestilt, må vente i rundt seks måneder på bilen sin. Her er det snakk om levering i mars neste år.

– Utfordringen fra fabrikkens side er at det er stor modellbredde og mye som skal i gang samtidig. Det tar alltid litt tid i forbindelse med produksjon av en helt ny bilmodell. Derfor må noen kunder belage seg på litt ventetid. Men flere utgaver kan vi levere allerede i januar, sier Jan Erik Haugen.

Ikke bare billig ... 

Mange av Superb-kundene velger 4x4, på forrige utgave så mye som 70 prosent. Og det er neppe grunn til å tro at det blir færre på den nye.

Her starter prisene nå på 379.000 kroner, da med 1,4-liters bensinmotor på 150 hestekrefter.

Selv om startprisene er gunstige, er det også fullt mulig å bruke mye penger på en Skoda Superb. Toppmodellen kommer nemlig på 667.000 kroner. Da snakker vi 2-liters bensinmotor på 280 hestekrefter, med DSG-automat, 4x4 og topp utstyrsnivå.

Les testen: Så mye moro – for så lite penger

Nei, nå ler vi ikke av Skoda lenger!