Gladnyhet for 100.000 norske campingvogneiere

Nå skal de slippe årsavgiften.

1120 kroner har det kostet å ha skilter på campingvognen - hvert år. Men lekkasjer fra statsbudsjettet 2015 tilsier at denne avgiften nå bortfaller.
1120 kroner har det kostet å ha skilter på campingvognen - hvert år. Men lekkasjer fra statsbudsjettet 2015 tilsier at denne avgiften nå bortfaller.

Årsavgift på campingvogn har vært en kilde til mye frustrasjon blant norske campingvogneiere. Mange av vognene står stille det aller meste av året - likevel må man ut med årsavgift hvis den er registrert.

Det kan det imidlertid bli slutt på nå. En av lekkasjene TV 2 bringer fra statsbudsjettet for 2015, sier at Regjeringen kutter årsavgiften for campingvogner over 350 kilo helt.

Norges dyreste bobil solgt på ett blunk

Ingen giro neste år

Det er svært gode nyheter for eierne av de rundt 100.000 campingvognene på norske skilter. 

I år fikk de en årsavgift-giro på 1120 kroner. Hvis lekkasjene fra statsbudsjettet stemmer, blir det ingen giro til neste år. Da kan man heller bruke pengene til kos og hygge på campingplassen.

Campingstunt fra Audi - sjekk denne!

Flytter etter sesong

Mange har campingvognen sin stående på samme sted hele året. Da har de færreste skilter på den - og de har heller ikke betalt årsavgift tidligere.

Men dette har skapt ekstrajobb hvis man trenger å flytte campingvognen. Da må man skaffe prøveskilter - noe som også koster penger.

Endel eiere flytter også campingvognen sin etter sesong. Typisk ved sjøen om sommer - og til fjells på vinteren. Da er det praktisk å ha skilter på den.

Flest uregistrerte

Tall fra bransjen, tilsier at det er rundt 250.000 campingvogner i Norge. Til nå har altså flertallet vært uregistrert - mange av dem sannsynligvis av økonomiske årsaker.

Fritak fra årsavgift vil dermed gjøre campinglivet mer fleksibelt for mange av disse.

Få med deg alt om statsbudsjettet i TV 2s livesenter - her:

Stadig flere lar seg friste av campinglivet