Nå kan du gjøre gode kjøp på disse retrobilene!  Bildemontasje: Marius Christensen.
Nå kan du gjøre gode kjøp på disse retrobilene! Bildemontasje: Marius Christensen.

Gjør et kupp på brukt retrobil!

"Alle" vil ha dem når de kommer - se så billige de er på bruktmarkedet.

Da retrobølgen skyllet inn over landet for på begynnelsen av 2000-tallet, var det nok mange som kunne tenke seg en av disse ”klassikerne” i ny drakt. Bilene var da siste mote og prisene med få unntak ganske stive – i alle fall om du skulle ha en litt tøff og påkostet versjon med litt motor.

Retro er for så vidt fortsatt inn, og velger du rett så kan en brukt retrobil fortsatt være både kul og riktig. Nå er det heller ikke noe som helt problem å få en bra eksemplar av arten til godt under 100.000 kroner.


Chrysler PT Cruiser:

2001, Chrysler PT Cruiser
2001, Chrysler PT Cruiser

Cruiser var en bil det var knyttet store forventninger til. De av oss som drømte om en skikkelig gangsterbil – og det var ganske mange – ble dessverre litt skuffet.

Fire sylindre, forhjulstrekk, nesten bare kjedelige farger, og ikke altfor spennende interiør og ikke all verdens kjøreegenskaper gjorde at bilen ikke ble den oppturen man hadde håpet på. Den ble ofte sammenlignet med Renault Megane Scenic – grei bil det, men gangsterbil er det ikke (de største gangsterne i en Scenic har bleie, en snittalder på 1,6 år og sitter fastspent i et barnesete)

PT Cruiser bygger på en del felleskomponenter med konsernbroder Chysler Neon, og er derfor en ganske grei bil rent teknisk. Visste du forresten at PT står for ”Personal Transport”?

Alt du må vite om brukt Chrysler finner du her:

Hva koster den nå?

Chrysler PT Cruiser med 2-liters motor på 140 hk kostet over 300.000 kroner i 2001. Bilene er ikke veldig etterspurt på bruktmarkedet, og du får dem fra ca. 60.000 kroner.


VW New Beetle:

1999, Volkswagen New Beetle
1999, Volkswagen New Beetle

Jeg kan vel knapt nok huske at det har vært mer presseomtale og hysteri rundt en billansering her til lands enn da ”den nye Bobla” skulle lanseres. Folk kappet om å være først – tok inn overprisede biler fra USA - og til og med trauste Dagsrevyen på NRK var på plass da de første bilene rullet i land på norsk jord i 1999.

Etterpå ble det liksom litt stille. Det virket nesten som om alt kruttet var brent FØR bilene kom.

En del biler har da i rettferdighetens navn blitt solgt, de fleste til kvinner. For det er ikke til å komme ifra ta om du er mann med stor ”M” med Harley Davidson og masse hår på brystet – så kjører du neppe Beetle. Ikke mange andre menn heller, forresten.

Bortsett fra designet var lite som minnet pm den opprinnelige Bobla. Under retroskallet finner men rett og slett en VW Golf av fjerde generasjon. En god bil i og for seg – men den er jo ikke i nærheten av å ha samme karisma som originalen med to eksosrør og motoren bak.

Hva koster den nå?

Ny kostet en New Beetle med 2-liter bensinmotor ca. 270.000 kroner i 1999. Nå kan du bli Beetle-eier for ca. 60.000 kroner og oppover. Når prisene har blitt så lave – så kan det godt være at bilen får en nye ”vår” – ikke minst som ungdomsbil.

Dette sier vår bruktbilguide om Beetle:


New Mini:

2004, Mini Cooper
2004, Mini Cooper

Mini er nok den av retrobilene som holder seg best i pris. Dette er det flere grunner til. For det første er den veldig tro mot det opprinnelige konseptet. På både godt og vondt. Kjøregleden er høyt prioritert, designet er friskt og lekent, både utvendig og innvendig. Plassen er akkurat som i originalen fra 1958, dårlig i både baksetet og bagasjerommet. Den ser jo også – til tross for at nykommeren er større – mer lik ut den opprinnelige bilen enn for eksempel New Beetle, eller PT Cruiseren, som har Chysler Airstream som designforbilde.

Hva koster den nå?

Mini har solgt godt, det finnes derfor mange brukte til salgs, noe som presser prisene nedover. Populære utgaver med ”riktig” utstyr farge og motor selges forholdsvis fort, men som sagt det er mye å velge mellom. Du får dem nå fra ca. 70 000 kroner og oppover. Hvis du kan leve med gul Mini One kan du gjøre et kupp. Det er særedeles tungsolgte biler. Ny kostet Mini fra ca. 200.000 kroner og oppover.

Les vår test av Mini Cooper S her:

Del med Facebook-vennene dine

Hvilken av disse velger du – og hvorfor? Skriv inn i kommentarfeltet under: