Gjett hvilken Norgesrekord denne Audien setter

Ikke størrelsen det kommer an på? Makan til tull!

PS A8 lang
PS A8 lang

Krigen mellom statusmerkene gir seg mange morsomme utslag. Som denne bilen.

Når nye Audi A8 nå også kommer i en egen langversjon, kunne den selvfølgelig ikke være snauere enn at den må slå alle sedankonkurrentene også i lengde. Dette er nemlig Norges lengste luksus-sedan.

Vi har å gjøre med 527 (!) centimer lang Audi. Et lite råd før du kjøper: Sjekk at garasjen din er lang nok! For dette er en diger bil.

Tungt og tregt?

A8 L har fått forlenget akselavstanden helt opp til 310 cm. Bredden er på 190 cm. Dermed snakker vi altså over 10 kvadratmeter luksus-sedan!

Er du redd dette skal bli tungt og tregt? Vel, den bekymringen er det ingen grunn til å ha. Audi har nemlig finpusset på sin W12-bensinmotor. Den har slagvolum på 6,3 liter, 500 Hk og et dreiemoment på voldsomme 625 Nm.

Ikke råd til ny A8? Du kan spare mye på å kjøpe brukt

Baksetepassasjerene

Med denne motoren, gjør mega-Audien 0-100 km/t på 4,9 sekunder. Toppfarten er på 250 km/t - sperret, selvfølgelig. Opphever du denne sperra kan du nok kjøre adskillig fortere.

Audi har også fått ned forbruket. Snittforbruket er på 1,2 liter per mil, noe som er en reduksjon på 12 prosent sammenlignet med den tidligere versjonen W12 6.0 med 450 Hk.

Den ekstra lengden kommer først og fremst baksetepassasjerene til gode. Bakdørene er bredere for mer behagelig inn- og utstigning og de individuelle baksetene kan justeres med stor variasjon.

Gedigent baksete til mye mindre penger? Klikk her

Kommer i desember

Baksetene har også fire ulike massasjeprogrammer som betjenes via fjernkontroll. Audi A8 L har klimaanlegg med fire separate soner, slik at alle om bord har det komfortnivået de ønsker. Foldebord, kjøleboks og et infotainmentsystem for baksetene med 10.2” store skjermer er noe av hva kundene kan velge av ytterligere utstyr.

Fikk du vann i munnen nå? Da er det bare å begynne å spare. Importøren har ikke prisene klare ennå, men dette blir garantert ikke billig. På plass i Norge fra desember.

PS: Hvordan tror du denne bilen står seg i forhold til konkurrentene? Den som ypper seg mest er Jaguar XJ i long wheelbase-versjon. Den er 524 cm. Så kommer lang Mercedes S-klasse på 523 cm - mens langversjonen av BMW 7-serie er på skarve 521 cm.

Bli med på tur i nye A8 - klikk her

PS-A8-interiør
PS-A8-interiør

Har du tips og forslag om andre superlange biler? Skriv i vei i kommentarfeltet under: