Baksete
Baksete

Gjett hvem som har sittet i dette baksetet?!

Stikkord: Blått blod og krone på hodet. Nå kan den bli din!

Jo da, dette er den gamle limousinen til selveste dronning Sonja! På kjøretøyet skal storfolk kjennes, vet du. Og føler du at du har ufortjent liten bil, så kan denne røslige Volvo-limousinen bli din for bare 200 000 kroner!

Det er jo ikke hver dag vi kommer over kjøretøyer med fortid fra Slottsgarasjen. En slik begivenhet kan ikke gå upåaktet hen, så vi må så klart ha en prat med selgeren i Ulsteinvik

- Heisann, det er fra Broom.no Jeg ser du har en spesiell Volvo til salgs.

Reg nr: A3

- Ja, jeg har det og dette er gamlebilen til Dronning Sonja. Jeg har alle papirer og dokumenter som beviser dette. Bilen hadde registreringsnummer A3 da dronningen hadde den – og den er i helt utrolig god stand. Går som ei kule!

Dronning-Sonja-i-bil.
Dronning-Sonja-i-bil.

For å se hele annonsen, klikk her:


- Så du mener at denne svære, tunge bilen går bra?

Gjett om! Den er utstyrt fra fabrikk med et såkalt ”utrykningspaket”. Dette innebærer en del forandringer som at motoren er trimmet fra 204 hk til 250, og litt endringer i understell osv. for at den skal ligge bedre på veien. Dette ble brukt på en del ambulanser og politibiler i Sverige – og altså på denne.

Bakfra
Bakfra

- Du sier Dronningens bil, men Harald fikk vel også være med?

- Det får vi da tro, men man vet jo aldri... Det som har blitt meg fortalt er at det var Dronningen som gjerne ville ha Volvo, og at denne ble fortrukket framfor andre limousiner. Dette skal visstnok være bilen hun helst brukte her hjemme, de hadde jo flere biler i garasjen, vet du...

Vår test av Volvo S80 leser du her:

Volvo-samler?

- Hva har du brukt den til?

- He, he... Ingenting. Absolutt ingenting, jeg kjøpe den bare jeg. Synes bare at den var litt morsom, forteller den trivelige selgeren.

- Hvem tror du kommer til å kjøpe den da?

Baksete02
Baksete02

- Vet sannelig ikke helt jeg... Kanskje en Volvo-samler eller entusiast. Eller noen som driver med limousinutleie, eller kanskje Moods of Norway-gutta? De burde jo ha en nordisk limousin, spekulerer han videre.

Det smalt - nå går ikke bilen. Les mer om Volvo 740-problemer her

Igjenlimte askebegere

- Finnes det noen konglige signaturer i den, har dronningen veltet en flaske neglelakk eller er det noe annet som vitner om at konglige har blitt kjørt i den?

- He, he... nei ikke det jeg vet – eller - jo forresten! Alle askebegrene i bilen er limt igjen. Kanskje det er Dronningen som har gjort det? Også har den en blå krone foran på pansret, da. Det er det ikke mange som har, avslutter Inge som selger den kongeblå(!) Volvoen.

Du kan lese mye mer om brukte Volvoer her:

forfra
forfra