Gjerrig svenske gikk på kjempesmell

Det å fikse bil selv for å spare noen hundrelapper er ikke alltid så lurt - det fikk denne svenske erfare!

Svensk flagg oppslag
Svensk flagg oppslag

Når utgiftene står i kø og bunken med regninger holder på å vokse deg over hodet, det er da bilen din går i stykker - sånn er det bare! I slike situasjoner kan det være fristende å skru litt på bilen selv, for i hvert fall å knipe litt på verkstedutgiftene.

Men det er ikke alltid at det går så bra når uerfarne hjemme-mekanikere får herje fritt i garasjen!

Etter å ha jobbet mange år i bilbransjen har jeg sett en god del eksempler på nettopp dette, og deler gjerne et par av de gode historiene med deg!

Sint Svenske i Saab 9000 turbo!

9000-92-CS-23-Turbo-side
9000-92-CS-23-Turbo-side

For noen år siden solgte jeg en ganske ny og fin Saab 9000 Turbo til en kjempegjerrig Svenske. Han prøvekjørte bilen sikkert fire ganger, og han prutet og prutet... Etter hvert ble vi enige i det som for min del ble en skikkelig møkkahandel - jeg tjente vel ikke en krone for si det rett ut.

Den gjerrige svensken var i tillegg både kravstor og arrogant – en skikkelig drittsekk med andre ord!

Dette er de beste brukt-SUV-ene

Ville mekke selv!

Det gikk tre uker og så var svensken der igjen. Bilen hadde ikke motorvarmer, og det mente gjerrigknarken at han selvfølgelig burde få gratis.

Jeg forklarte etter beste evne at det kunne han ikke få, men jeg fikk verkstedet til å gi han en skikkelig god pris. Men det var fortsatt dyrt for den kjipe svensken.

Etter masse om og men kjøpte han delene til rabattert pris, men skulle gjøre monteringsjobben selv.

Saab med slepetau

Da jeg kom på jobb mandagen etter, stod Saaben parkert rett utenfor døra til butikken – og det var festet et slepetu til den... Dette tydet ikke godt! Tanken på å ta en tredagers sterifet meg, og jeg hadde ikke før fått låst opp døra før telefonen ringte. I andre enden var det en illsint svenske!

Han forklarte at bilen hadde fått motorstopp, og at det var min skyld! Så begynte truslene...

Gikk ikke bilen igjen før klokka tolv skulle jeg saksøkes herfra til helvete! "Lyn og torden skulle slå ned i hodet mitt, og tusser og troll skulle komme og ta meg i mens VGs tusentips tok bilder!" Ikke en helt optimal ukestart akkurat...

Skruer i gjennom styreenheten

Vi fikk den hel-døde Saaben inn på verkstedet. Etter en liten times feilsøking kom mekanikeren min med et lurt smil om munnen, og noen lange selvborrende karosseriskruer i neven. Svensken hadde montert motorvarmer i helga. Da han skulle feste kontakten til kupevarmeruttaket hadde han klart å skru disse altfor lange skruene tvers igjennom bilen elektroniske styreenhet!

Jeg husker ikke hva delen kostet, men at den den var svinedyr og at den hadde laaang bestillingstid det husker jeg. Om Svensken fikk rabatt? Nope!

Se Petter Solberg sette verdensrekord!