Mercedes R class Facelift 001_edited 1 (Foto: Scoopy)
Mercedes R class Facelift 001_edited 1 (Foto: Scoopy)

Gigant-Mercedes blir ny

Mercedes-Benz står bak en av verdens største crossover-biler. Nå får den nytt utseende.

De har vel ikke akkurat blitt løpt ned, selgerne med ansvar for Mercedes-Benz R-klasse. MPV/SUV-crossoveren er en av bilverdens giganter.

Kjempen går midt i mot de gjeldende miljøtrender, og det er kanskje én av grunnene til at salgstallet ikke har nådd de nivårene Mercedes-Benz selv hadde håpet på. Her hjemme har den solgt litt som varebil, men det er langt mellom R-klasser på hvite skilter.

Elegant

En annen faktor som kan spille inn, er utseendet. Hvis vi sprer modellrekka til Mercedes-Benz ut over en rett linje og rangerer etter design, kommer CLS i den ene enden - som den mest elegante.

R-klasse, den havner helt i andre enden av skalaen. Pompøs, stor, overvektig, alt annet enn en fulltreffer.

Ser du etter en billigere Mercedes? Les her

Mer lik B-klasse

Mercedes-Benz retter nå på noe av dette ved å gi bilen litt mer moderne linjeføring. Her er R-klasse fotografert under vintertesting langt nord i Sverige.

De største endringene kommer i fronten, som skal bli litt mindre ruvende og faktisk mer lik lille-lillebror B-klasse. Også bak er det snakk om litt finpuss. Interiøret skal også få endel nye materialer og forsikrige endringer. Så gjenstår det å se om dette er nok til å få mer fart på salget.

Les mer om R-klasse i Brooms nybilguide - klikk her

Mercedes R-class Facelift 003 (Foto: Scoopy)
Mercedes R-class Facelift 003 (Foto: Scoopy)