Geländewagen har vært med i en årrekke og har etter hvert blitt en viktig image bygger for Mercedes. Det er slett ikke tilfeldig at de nå vil ta med seg elementer fra dette designet ned i en langt mindre bilklasse.
Geländewagen har vært med i en årrekke og har etter hvert blitt en viktig image bygger for Mercedes. Det er slett ikke tilfeldig at de nå vil ta med seg elementer fra dette designet ned i en langt mindre bilklasse.

Geländewagen: Nå skal den krympe – og bli liten SUV

Mercedes tar med seg design fra en ekte klassiker.

De tyske premiumprodusentene utvider i stadig flere retninger – og nisjer.

Det har en stund vært kjent at Mercedes planlegger en bil under sin A-klasse, det vil si på størrelse med Volkswagen Polo. Foreløpig har den internnavnet City-G.

Del med Facebook-vennene dine

Sterke røtter

Nå sier de siste ryktene at Mercedes kommer til å skille seg fra konkurrentene – og ikke lage noen tradisjonell småbil.

I stedet skal de komme med en liten crossover, der legenden Geländewagen skal være en viktig inspirasjon for designet. Her har Mercedes både røtter og merkevare som vil kunne gi dem et fortrinn.

LES OGSÅ: Er dette verdens mest harry SUV?

Mye fint utstyr

Det betyr maskuline og kantede linjer – og dermed et utseende som kommer til å skille seg fra de aller fleste konkurrentene.

Sannsynligvis vil bilen komme med både to- og firehjulstrekk. Og kjenner vi Mercedes rett, vil det også bli mulig å velge veldig mye fint (og dyrt) utstyr.

Les mer om brukte Mercedes her:

Flere SUV-er

Bilen skal bygges på en plattform som er et samarbeidsprosjekt mellom Mercedes og Renault/Nissan.

Denne plattformen skal også brukes på en rekke andre Mercedes-modeller i årene som kommer, blant dem en SUV som skal inn under dagens GLK, den skal sannsynligvis hete GLA.

Klar om tre år

Med andre ord blir det tett mellom Mercedes-SUVene i årene som kommer. Det er slett ikke tilfeldig.

Dette segmentet vokser nemlig kraftig og svært mange produsenter har planer om å rulle ut nye modeller. Det gjelder ikke minst de tre tyske premiummerkene som følger hverandre som skygger i en rekke bilklasser.

Den nye minstemannen fra Mercedes skal etter planen være klar om tre år.

Mercedes Geländewagen: Bilen som nekter å dø