Zaki Rachou (innfelt) fant tilleggsgebyret plassert direkte oppå avgiftbilletten. Etter tre klager har Trafikketaten nå gitt etter. (Foto: Beate Kold Hansen, ringblad.no/ANB)
Zaki Rachou (innfelt) fant tilleggsgebyret plassert direkte oppå avgiftbilletten. Etter tre klager har Trafikketaten nå gitt etter. (Foto: Beate Kold Hansen, ringblad.no/ANB)

Gebyret lå rett over billetten

Men Trafikketaten i Oslo mener billetten ikke var synlig og avviser klagen.

Zaki Rachou fra Sokna reiser jevnlig til Oslo, og forteller at han alltid betaler piggdekkavgiften som kreves for å kjøre med piggdekk i Oslo. Det skriver Ringerikes Blad.

10. februar kjøpte Rachou billett for piggdekkavgift på 30 kroner i en automat på vei mot Oslo. Billetten er gyldig til klokken 23.04. Klokken 18.05 skrives bot for mangel av betalt piggdekkavgift. Når ringerikingen kommer til bilen, ser han den gule lappen og blir ganske så irritert.

– Gebyret var lagt på bilruten direkte over billetten som lå på dashbordet inni bilen. Jeg hadde ennå ikke låst opp bildøren da to damer kom bort til meg og lurte på hva som var galt. De så at billetten lå på plass, ga meg navn og telefoner, og de vil begge vitne om hva de så, sier Rachou til Ringerikes Blad.

Ikke synlig?

Trafikketaten i Oslo kommune fikk raskt en klage fra Ringerike. Etaten skriver i sitt svar på klagen blant annet:

«Av ileggsblanketten fremgår det at trafikkbetjenten ikke kunne se noe gyldig oblat i ditt kjøretøy.»

– Da jeg fikk avslag, kunne jeg nesten ikke tro det. Jeg regnet med at det var en grei sak, og at jeg ville få pengene tilbake. Er trafikkbetjenter feilfrie supermennesker? Dette er veldig frustrerende, sier han.

Trafikketaten opplyser i brevet at eventuell ny klage kan behandles i tingretten. I så fall må han sende inn en ny klage i løpet av tre uker og betale 1.000 kroner til etaten i tillegg til gebyret på 750 kroner, som allerede er betalt.

Går videre

– Jeg går videre med saken uansett hva det koster. Jeg har ikke gjort noe galt.

- Billetten lå synlig slik den skal. Dette er sløsing av både min tid og det offentlige. Men om jeg betaler boten, vil det være som å hjelpe en forbryter, sier Zaki Rachou.

Del med Facebook-vennene dine

Du kan lese mer om bil og trafikk på ringblad.no - her:

LES OGSÅ: BMW-eieren skylder sju millioner i parkeringsbøter