- Går som en klokke - bortsett fra når den ikke går

Klar for en super-ærlig bilannonse? Denne må du få med deg:

Dette bildet sier vel det meste... Og her gjøres det i alle fall ingen forsøk på å pynte på sannheten. Faksimile fra www.finn.no.
Dette bildet sier vel det meste... Og her gjøres det i alle fall ingen forsøk på å pynte på sannheten. Faksimile fra www.finn.no.

Mange pynter på det meste når de skal selge bilen. Det jobbes med fristende bilder og en annonsetekst som virkelig gjør det ytterste ut av det man skal selge.

Andre derimot – de sier det akkurat som det er. Og viser like godt fram bilen på lasteplanet til redningsbilen.

En rullende utgift

Verena fra Rogaland har akkurat lagt ut sin 17 år gamle Opel Astra på finn.no. Og hun innleder like godt slik:

En klok mann sa en gang at "Opel er en rullende utgift". Jeg kunne ikke ha vært mer enig.

Utgifter kommer vi til snart – dem har det nemlig vært en del av... Men først denne beskrivelsen av bilen:

Klikk her for å se hele annonsen på finn.no.

Holdt sikkert fest

Bilen går som en klokke bortsett fra når han ikke går. Det er viktig at du klapper ham betryggende på dashbordet ved første tegn til motorhavari – og du må for all del ikke snakke dritt om bilen i dens nærvær! Det gjorde jeg, og 5 minutter senere røk viftereima. Hele episoden resulterte imidlertid i et møte med to kjekke politimenn som lurte på hva som var galt, så det var jo hell i uhell.

Dersom du kjøper denne bilen støtter du din lokale NAF-avdeling, for du kommer til å ringe dem ofte. Jeg er overbevist om at NAF i Oslo frydet seg da jeg tok med meg Skroplus von Schneider og flyttet til Rogaland. De holdt sikkert en fest for å feire at de slapp å styre mer med de utallige telefonsamtalene mine.

LES OGSÅ: Møkkabil selges

Mye nytt ...

Men det er altså ikke bare negative ting her. Slår du til og kjøper denne bilen, får du mange nye deler "på kjøpet":

Bilen er nesten splitter ny med tanke på at jeg har byttet nesten alt som går an å bytte på den; bremseskiver, bremseklosser, viftereim, sidespeil, dynamo (tre ganger), startmotor (tre ganger), frontrute, siderute, katalysator, tennplugger, luftfilter, håndbrekkwire, bensintank, bensinpumpe, datt du av lasset eller leser du fremdeles?, luftmengdemåler, ABS, varmeregulering, bærekule foran, eksosanlegg, støtdempere og fjærer. I tillegg kommer bytte av oljefilter osv.

Godt kjøp? Les mer om bilen i Brooms bruktbilguide

God å kjøre ...

Bilen har også noe rust her og der, men jeg har strengt tatt ikke hatt tid til å tenke på rust når alt annet kollapser hele tiden. Bør derfor ikke kjøpes av folk som er opptatt av å kjøre en pen bil. Men ærlig talt, ettersom du trykket deg inn på en annonse med Opel til salgs så er du vel ingen high maintenance-person.

Bilen er derimot VELDIG god å kjøre når det ikke er noe galt med den! Bilen har gått 312.000 km og har sett Norge, Sverige, Danmark og Tyskland. Det er derfor ikke nødvendig (eller lurt) å ta den med på langtur i Europa.

For 6.530 kroner kan du altså ta over både problemer og utfordringer her – vi tipper det kan være smart å ha litt kunnskaper om å skru på bil i så fall!

Her er en til: Denne bilannonsen må du få med deg