Gammel Toyota har utløst budkrig

Og det er absolutt ikke uten grunn!

Faksimile: Finn.no
Faksimile: Finn.no

Det er ikke så ofte at en gammel pickup fra Toyota utløser heftig budkrig.

Men det er akkurat det som har skjedd med den 32 år gamle HiLuxen som Bindal kommune nylig har lagt ut til salg på finn.no.

Varm garasje

Annonsen har skapt trafikkstorm. Og mens kommunen hadde sett for seg å få rundt 40.000 kroner for bilen, har den nå passert 100.000 – og det er fortsatt flere dager til budrunden avsluttes, 1. mars.

Så er ikke dette heller noen gjennomsnittlig bil fra 1981. Nei, HiLuxen har vært brukt som brannbil og har stått i varm garasje i alle disse årene.

LES OGSÅ: Denne pickupen er vel ikke helt hva du tror ...

Minimal kilometerstand

Kilometerstanden kan også tyde på at det ikke brenner i tide og utide i Bindal.

Toyotaen har nemlig ikke rullet mer enn så vidt 6.000 kilometer, og den skal ha hatt godt og jevnlig vedlikehold opp gjennom årene. Med denne alderen er den også veteranbil, og dermed rimelig å eie.

Se annonsen her:

Tatt helt av

– Det ante meg at det skulle bli problemfritt å få solgt den, men dette har tatt helt av. Når man averterer en bil på Finn.no så er det bra å oppdage at 5.000 mennesker har sett på annonsen hele perioden den ligger ute.

– Nå har 10.000 lest annonsen. Bare det siste døgnet har 7.500 vært innom. Vi har mottatt vel 150 mailer fra interessenter, og sikkert 50 telefoner, sier Eskil Skarstad som jobber på teknisk etat i Bindal kommune, til det lokale nettstedet banett.no

LES OGSÅ: Denne annonsen ble en kjempesuksess

Må vente på bilen

HiLux har en solid tilhengerskare også her i Norge, og biler som dette er det naturligvis ikke dagligdags å komme over.

Vi tipper det er flere entusiaster som er villig til å strekke seg svært langt for å ende opp med dette eksemplaret. I skrivende stund er høyeste bud på 105.000 kroner. Og den som får tilslaget må pent vente til rundt 15. april, Bindal kommune vil nemlig ikke slippe bilen før de har fått ny på plass.

LES OGSÅ: Ble Lotto-millionær – kjøpte egen brannbil

Toyota Hilux regnes som en legende av mange, og en tidlig 80-tallsutgave med bare 6.000 kilometer på klokka er nok unik nok til å innbringe mer enn de 90.000 som antydes i annonsen. (Foto: Finn.no)
Toyota Hilux regnes som en legende av mange, og en tidlig 80-tallsutgave med bare 6.000 kilometer på klokka er nok unik nok til å innbringe mer enn de 90.000 som antydes i annonsen. (Foto: Finn.no)LES OGSÅ: Denne kommunen har Norges minste brannbil