Fyllekjørte med hjullaster

59-åringen krasjet hjullasteren i både en traktor, en lastebil og en varebil. Så gikk han over til veihøvel. Det gikk heller ikke så bra.

FYLLEKJØRTE: Det gikk ikke helt bra da 59 åringen satte seg i en slik doning med 0,74 i promille. ILLUSTRASJONSFOTO: ROAR GRØNSTAD/rb.no/ANB
FYLLEKJØRTE: Det gikk ikke helt bra da 59 åringen satte seg i en slik doning med 0,74 i promille. ILLUSTRASJONSFOTO: ROAR GRØNSTAD/rb.no/ANB

Selv ikke etter å ha krasjet tre ganger med hjullasteren, tok den 59 år gamle mannen fra Romerike til vettet.

Like etter at han hadde kjørt inn i både en traktor, en lastebil og en Mercedes Benz varebil, gikk han over til en veihøvel. Den førte han inn i en traktor og en veivalse. Det skriver rb.no.

0,74 i promille

Da politiet kom til stedet, viste det seg hvorfor 59-åringen ikke var så stø på labben.

Han blåste nemlig til en promille på 0,74.

KJøringen fant sted på en gårdsplass, uten direkte fare for andre mennesker.

Mannen avga en uforbeholden tilståelse da han møtte i Nedre Romerike tingrett.

– Lav fart

Ifølge dommen vil promillekjøring med den nevnte konsentrasjonen normalt medføre en ubetinget fengselsstraff. I denne saken foreligger det imidlertid flere formildende omstendigheter.

I tillegg til at farten var lav, skjedde kjørignen også inne på en skjermet gårdsplass. Og det skal ikke ha vært snakk om store materielle skader.

Etter en helhetsvurderng kom retten fram til at en passende straff burde ligge på 21 dagers betinget fengsel, det samme som påtalemyndigheten foreslo.

I tillegg ble 59-åringen ilagt en bot på 35.000 kroner.

59-åringen mistet også retten til å kjøre bil de neste to årene.

Du kan lese mer om bil og trafikk hos rb.no - klikk her